Laden Evenementen
za
17 sep

GRUBSON

GRUBSON

17-09-2022 @ 19:30 18-09-2022 @ 00:30

We nodigen je uit voor een concert van GRUBSON, wie op 17 september in Den Haag speelt! Hij staat op het podium met DJ BRK en JARECKI in de Musicon club in Den Haag.

GRUBSON

Grubson en zijn avontuur met hiphop begonnen begin jaren 90 dankzij zijn broer die deze cultuur promootte in hun geboorteplaats Rybnik. Hij begon te werken aan het begin van 1997-1998 in de groep Po 3-na Różnica. In 2001 begint hij zelf evenementen te organiseren en al snel wordt een nieuwe groep gevormd, Freedom of Speech.


Na de eerste thuisdemo gaat het team echter uit elkaar. In 2003 publiceert GrubSon “N.O.C.” (Nowiny Osiedle Chrabowa) – zelf geproduceerd materiaal op de grens van rap en dancehall. Al snel ontmoet hij het Bezkres-team en vormt met hen Wspólny Mianownik Soundsystem, waarmee hij zich onderdompelde in reggae- en dancehall-ritmes. In 2005 ontmoet hij Metrowy en begint aan een ander soloalbum te werken. Ook produceert hij beats voor steeds meer zangers. In 2007 nam hij, dankzij de wedstrijd gewonnen door GrubSon, samen met Junior Stress, het stuk “Siła zoju” op voor het derde deel van het producer’s album van Magiera en L.A – “Kodex”. In 2008 bracht het label van Feel-x de mixtape “Siła-Z-Pokoju MixTape Vol.1” uit met zijn deelname.

Een jaar later voegt Grubson zich bij MaxFloRec en wordt zijn officiële Grubsons debuutalbum “O.R.S.” uitgebracht. 2011 is het jaar van de twee-disc-release “Coś More Than Music”, die na minder dan zes maanden platina wordt.

De kenmerkende stijl van de artiest in de formule van “open hiphop” en positieve, relevante teksten worden goed ontvangen. In 2013 begon hij te werken met de Sanepid live band, die een beslissende invloed had op de schaal van Grubson’s concerten. Een jaar later brengt MaxFloRec “Punkt Widzenia” van Jarecki en BRK uit, waarop GrubSon optreedt als producer en DJ TwardyKark.
Grubson in samenwerking met andere kunstenaars 2015 is de tijd van “Holisme”. Op het album combineert de artiest genres als soul, funk, elektronische en alternatieve muziek, tot ver buiten het kader van hiphopmuziek. Een nieuwe kwaliteit werd ook gebracht door de betrokkenheid van het hele team bij het werken aan het album. Hier horen we gasten als Krzysztof Zalewski, Marcelina, Ten Typ Mes of New York’s Chip Fu uit de legendarische Fu-Schnickens line-up. “Holism” werd zeer enthousiast ontvangen door zowel fans als recensenten.

Grubson-concerten
Grubson is een van de meest populaire rappers in Polen. De concerten van Grupson zijn erg populair onder rapfans. Muzikale evenementen met zijn deelname zijn een kans om zijn beroemdste liedjes te horen, zoals Proper Course of Emoticons. De concerten van Grubson zijn overal in Polen te horen.