Laden Evenementen
za
22 mei

Midnite Gypsies

Midnite Gypsies

22-05-2021 @ 20:00 22:00

Band of Gypsys was een band geleid door Jimi Hendrix. Naast Hendrix bestond de band uit Billy Cox en Buddy Miles. De band werd opgericht als opvolger van The Jimi Hendrixs Experience. De formatie bracht een live-album uit. Nummers die op dit album staan zijn o.a.: Who Knows, Machine Gun, Power to Love en We Gotta Live Together.Op 25 maart 2020, was het exact 50 jaar na het uitkomen van livealbum uit “Hendrix Band of Gypsys.

Op 18 september 2020 was het ook exact 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix in London overleed.
Midnite Gypsies zal ter ere van deze mijlpalen deze muziek in Nederland laten herleven middels een serie concerten.De Midnite Gypsies bestaan uit Niki Buzz, Zang en gitaar Winston Scholsberg drums , Gerold Olieberg basgitaar.

Niki Buzz begon zijn carrière in de muziek op 3-jarige leeftijd, hij speelde samen met zijn ouders op de piano. Op 10-jarige leeftijd begon hij met drummen en won hij een wedstijd gesponsord door de peetvader van wijlen James Brown. Daarna trad hij op met de Ike & Tina Turner review en legendarische bands zoals Extle, Parliament Funkadelic en The Guess Who. Na een aantal jaren touren werd Niki de drumcomputerprogrammeur van o.a. Whitney Houston, Chaka Kahn en meer grote artiesten. Niki werd naar Nederland gehaald waar hij samen met Winston op tour ging met Curtis Knight.

Winston Scholsberg is Drummer, maar ook acteur, organisator, presentator, verhalenverteller en docent. Winston is geboren in Paramaribo en heeft als muzikant een vol verleden en gedegen ervaring. Winston speelde o.a. met de overleden artiest Curtis Knight, begeleidde The Wailers (Bob Marley) op drums tijdens enkele concerten. Tevens maakte hij deel uit van de coverband The Jacksons Re-5-al band.

Gerold Olieberg heeft klassiek en jazz contrabas gestudeerd aan het conservatorium. Na zijn studie is Gerold als studiobassist in Hilversum aan het werk gegaan. Momenteel speelt Gerold met The Time Bandits en Adrienne West.
Naast zijn werk als studiobassist heeft hij in meerdere bands gespeeld. o.a. Spargo waar Gerold Naast hij begeleidde hij ook Andre van Duin, Anouk, Lange Frans en Baas B en Tony Hithe (LL Cool J).
Momenteel speelt Gerold met Miko Weaver (Miko is een Amerikaanse gitarist die bekend staat om zijn werk met Prince).

Tickets: €5.00 excl.