Laden Evenementen
za
23 okt

Montis, Goudsmit & Directie

Montis, Goudsmit & Directie

23-10-2021 @ 20:00 22:00

Swingende en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Anton Goudsmit & Cyril Directie tegen. 

Een absolute killer combi zo bleek, dus was het tijd om vaker het podium te bestijgen. Zo geschiedde, het trio speelde onder andere op de Zwarte Cross en Mañana Mañana, in Aruba en zo’n beetje elke talkshow die je maar kan verzinnen. Inmiddels is er ook al een album ‘Taste of Culture’ wat duidelijk laat horen dat men een blijvertje is. 

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. 

Anton Goudsmit

Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs. 

Cyril Directie

Drummer Cyril Directie gaf heel Nederland drumles tijdens een uitzending bij DWDD, is in 2019 kandidaat bij De Slimste Mens van Nederland maar hij is toch vooral bekend vanwege zijn spel bij o.a. de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch en Postmen.

De entree is: €15,- (ex-servicekosten)

Een Coronatoegangsbewijs is verplicht.