Laden Evenementen
za
09 apr

More Elektra

More Elektra

09-04-2022 @ 21:00 23:00

MORE ELEKTRA MICHAEL VAREKAMP & JEROME HOL

Het begon allemaal met een soort visioen. Een visioen waarin Miles Davis en Jimi Hendrix samen een plaat maken. Eind oktober 2018 verscheen het dubbelalbum Elektra met in de hoofdrollen trompettist Michael Varekamp en gitarist Jerome Hol.  Magazine Jazzflits  schreef  zelfs ‘Ik betwijfel of Miles en Jimi een betere plaat gemaakt zouden hebben’. Inmiddels is het tijd voor een nieuwe Elektra plaat: More Elektra.

Opnieuw duiken Michael Varekamp en zijn muzikale clan in het diepe zonder vangnet en volgen zij het adagium dat de enige afspraak die er is, is dat er geen afspraak is. Zich hierin totaal onderscheidend van iedere andere Nederlandse jazzgroep. Totale improvisatie waarbij de band elkaar blindelings vertrouwt en een intuïtieve manier van samenspel heeft ontwikkeld. Uitgangspunt is de muzikale bibliotheek en het scala aan muzikale ervaringen dat in ieders hoofd en hart zit.

Omfloerste, dreigende ritmes die plots overgaan in verstilde soundscapes. Virtuoze gitaarsolo’s, de trompet speelt een lyrisch duet met de toetsen dat plots overgaat in een woest punkjazz collectief, stampende grooves die nooit voorspelbaar worden.  More Elektra!

LINE UP

  • Michael Varekamp -Trompet
  • Jerome Hol – Gitaar
  • Wiboud Burkens – Toetsen
  • Harry Emmery – Contrabas
  • Erik Kooger – Drums

PRESS

‘Verbijsterend. Elektra is op afstand de beste cd van het jaar…’ -Tom Beetz, Jazzflits

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing…’ -Le Monde, Paris

‘Indrukwekkend van Hendrix naar Mike Stern…’ -Music Maker

‘Huilende gitaar…’ -HP de Tijd

‘Elektra is een visioen waarin Miles Davis en Jimi Hendrix elkaar eindelijk ontmoeten…’ -Draai om je Oren

LINKS

Varekamp & Hol M TV1

Promo More Elektra Melkweg

More Elektra Sneak Preview

MICHAEL VAREKAMP

Michael Varekamp(1968, Rotterdam) groeit op in een oerhollands dorp en is tien jaar als hij een LP van Louis Armstrong vindt in de platenkast van zijn vader. Hij kan maar een ding denken: ’Dat wil ik later ook!’.  Een decennium later studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Sindsdien treedt hij op over de gehele wereld. Van New York tot Wellington en van Helsinki tot Johannesburg. Michael werkte samen met o.a. Fra Fra Sound, Scott Hamilton, David Murray, Lester Bowie, Branford Marsalis en Miles Davis’ alumnus Sonny Fortune. Hij speelt op uiteenlopende podia in de wereld zoals het Havanna Jazzfestival, North Sea Jazz, Jazz at Lincoln Center, Birdland en het Koninklijk Concertgebouw. Michael won de Kobe Award in Japan en hij werkte als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York van Billie Taylor.  Michael schrijft ook muziek voor film en toneel. Zo werkte hij samen met o.a. Toneelgroep Oostpool, theatergroep Het Vijfde bedrijf met regisseur Hans van den Boom en hij schreef muziek voor de film Shabu van regisseur Shamira Raphaëla die prompt de IDFA Award 2021 won voor beste jeugddocumentaire. De film is dit voorjaar geselecteerd voor de Berlinale in Berlijn. Volgend seizoen is Michael te zien als trompettist (en componist) in de voorstelling rRICHARD PRYOR van George & Eran Producties en trekt hij door het land met ‘Helden van Toen & Nu’, een nieuwe voorstelling van The Legends. Daarnaast maakt Michael samen met Bas van Lier de Podcast Achterklap met ‘verhalen uit de kleedkamer van de jazz’.

JEROME HOL

Hol begon op de saxofoon, maar op zijn elfde ging hij gitaar spelen, geïnspireerd door onder andere de Rolling Stones, Jimi Hendrix en Led Zeppelin. Hij ontdekte later de jazz en studeerde van 1999 tot 2005 aan het conservatorium in Rotterdam. In 2003 won hij een Sena Guitar Award. Hij studeerde in New York bij Wayne Krantz, Hiram Bullock en Steve Cardenaz. In 2007 kwam hij met zijn eerste album en won hij de Amersfoort Jazz Talent Award. Hij speelde onder meer in de groepen Bachelor Beats, Kernkoppen, Michael Varekamp, Teus Nobel en Pieter Douma (diens Bguti Orchestra, 2012). Tevens speelt hij in de groep van Michiel Borstlap (waarmee hij optrad tijdens het North Sea Jazz Festival) en de band van Hans Dulfer. Zijn gitaargeluid wordt gekenmerkt door een ‘stevige heavy metal-sound’. Jerome is ook dit jaar genomineerd voor “Beste gitarist van de Benelux’.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar