Laden Evenementen
za
07 sep

Spotlight Festival Den Haag 2024

Spotlight Festival Den Haag 2024

september 7 14:00 september 8 01:00

SPOTLIGHT FESTIVAL DEN HAAG 2024

Op vrijdag 6 september en zaterdag 7 september ontdek je op Spotlight Festival de cultuur van Den Haag 2024-2025. Tijdens het gratis festival kun je op een verrassende manier kennismaken met het uitgebreide culturele aanbod van Den Haag: of het nu gaat om muziek, dans, theater, comedy, film of festivals. Verspreid over de hele stad zetten podia en theaters hun programma voor het komende jaar in de spotlight. Op zaterdag 7 september openen we bij Musicon onze deuren en zetten de spotlight op een divers aanbod aan muzikaal talent uit de Haagse regio.

PROGRAMMA IN MUSICON

HORIZON TIDE | 14:40 UUR

Horizon Tide, een heavy rockband uit de regio Amsterdam/Utrecht, mengt progressieve elementen in hun muziek. Hun debuut-EP, ‘Disembark-Disconnect’ (2016), behaalde een top 5-notering in de Free 40 Indie Chart. Na vertraging door een ongeluk en Corona, keren ze in 2024 terug met nieuwe tracks. Hun muziek is een dynamische mix van rockstijlen met verrassende wendingen.

FRIEDARICX | 15:20 UUR

Friedaricx brengt een verrassende mix van muziek, variërend van ballades van Sting tot klassiekers van Pink Floyd en Nederlandse grootheden als De Dijk en Vader Abraham. Met Fred en zijn gitaren weet je nooit wat je kunt verwachten, behalve dat het altijd bijzonder en onvergetelijk zal zijn.

LILITH LEFT THE GARDEN | 16:00 UUR

Lilith Left The Garden is een alternatieve punkrockband uit Den Haag, geïnspireerd door de mythologische Lilith als symbool van autonomie en empowerment. Hun muziek, gekenmerkt door rauwe energie en krachtige optredens, verkent thema’s van zelfontdekking, persoonlijke vrijheid en verzet tegen patriarchale normen vanuit een post-feministisch perspectief.

D.I.T.A. | 16:40 UUR

D.I.T.A. is een energieke punkband die sinds 2022 de Nederlandse punkscene domineert met een mix van skate punk en hardcore. Bekend om hun charismatische liveoptredens en doe-het-zelf-ethos, hebben ze twee EP’s in eigen beheer uitgebracht. Hun teksten gaan over feesten, ontnuchteren en het proces opnieuw beginnen.

PAINT IT | 17:20 UUR

Paint It is een energiek powertrio uit Den Haag, bestaande uit drie muzikale vrienden en broers. Ze combineren rock, soul, funk en pop in hun eigen unieke stijl, die ze “sunk pock” noemen. Naast eigen werk spelen ze covers van Hendrix tot Vulfpeck.

ELJA | 18:00 UUR

Elja is een singer-songwriter die met haar gitaar en enthousiasme het publiek betovert. Haar pakkende liedjes gaan over alledaagse en actuele onderwerpen, waardoor ze een breed publiek aanspreekt. Met haar meeslepende melodieën en eerlijke teksten creëert Elja een intieme sfeer die zowel raakt als inspireert.

MELODIVE | 18:40 UUR

Melodive is een alternatieve rockband met invloeden van experimentele rock. Hun unieke geluid combineert krachtige riffs met verrassende wendingen, wat zorgt voor een meeslepende luisterervaring. De band staat bekend om hun dynamische live-optredens en creatieve benadering van muziek, waarmee ze een frisse wind door het rockgenre laten waaien.

RIVERBAY | 19:20 UUR

Riverbay levert een energieke mix van punk, grunge en heavy rock uit Oost-Europa, beïnvloed door Deftones en RHCP. Hun muziek, doordrenkt met de sfeer van de jaren ’90 en ’00, biedt een tijdloze sound met twee gitaren, krachtige baslijn en dynamische drums, en eert punkrock wereldwijd.

SPIT | 20:00 UUR

Het in Arnhem gevestigde viertal Spit mengt elementen van black metal, grindcore en shoegaze tot een rauwe, opzwepende bak herrie. Beïnvloed door bands als Martyrdöd en Deafheaven, levert Spit een scheurende maar melodieuze mix van stijlen. Hun debuut-EP For the Masses werd op 3 mei 2024 online uitgebracht.

VINNIES VICE | 20:40 UUR

Vinnie’s Vice is een bluesion power trio met een moderne, vintage blues sound. Ze spelen vooral eigen catchy en kleurrijke nummers, naast verfrissende covers. De band heeft een sterke podiumchemie en haalt inspiratie uit Stevie Ray Vaughan, Scott Henderson, Jeff Beck, Led Zeppelin en Jimi Hendrix.

SALUTINGROME | 21:20 UUR



Salutingrome begon als een soloproject van Zamity Mitelembe en groeide uit tot een band die de grenzen van folk-getinte rockmuziek verlegt. Hun filmische geluid neemt je mee in een postpunkmelodrama. Hun debuutalbum onthulde hun wilde, stijlvolle klank. De band bestaat uit Zamity, Victor Keyser, Tijmen Aalberts en Max van Westerop.

GITGOT | 22:00 UUR

GITGOT, een veelbelovende independent muzikant en illustrator uit Rotterdam, brengt innovatie in haar muziek met een unieke electro-indie-rock sound. Geïnspireerd door Massive Attack en The Strokes, combineert ze diepe bassen, catchy melodieën en experimentele riffs. Haar nieuwe project, ‘PROJECT RAKKA,’ belooft een mix van muziek en visuals in een conceptalbum en geanimeerde korte film.

DJ OLIVIA LENSEN | 22:45 UUR

Kun je me de aux geven?” is de eerste zin van OLIVIA LENSEN, een 23-jarige dj uit Den Haag. Ze heeft een passie voor high-energy en funky elektronische muziek. Je kent haar misschien van PIP, Club Basis, Colorado Charlie, of haar radioshows op Radio Tonka. Niets is te gek voor Olivia!

DJ KIP KILLAH | CHANGE OVER DJ

DJ KipKillah (Martijn Verlinden) is een Haagse DJ en muziekproducent. Sinds 1991 actief, bekend van zijn eclectische sets, BAF soundsystem, zijn radioshow ‘Kipcornah’ bij Radio Tonka en als producer Gallus en bij Rivers Area Juke Squad. Is ook Oprichter van het Antilounge platenlabel en nog steeds volop aan het draaien.