Schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs

Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen van uw school? De schoolvoorstellingen van Musicon Den Haag inspireren uw leerlingen om zelf aan de slag te gaan met dans en muziek. Met trots presenteren wij in samenwerking met Cultuurschakel de geschiedenis van twee invloedrijke subculturen binnen de muziekwereld: hip hop en rock ‘n roll. Bekende artiesten uit beide genres staan dagelijks bij ons op het podium en willen maar al te graag hun passie voor muziek delen met toekomstig talent!

Hip Hop Hooray!

De voorstelling Hip Hop Hooray wordt gespeeld door Guus van der Steen, winnaar van de Van Dale-prijs, en Jermaine Berkhoudt van Hip Hop Huis. Zij vertellen door middel van raps en grappige verhalen op interactieve wijze de geschiedenis van hiphop tot nu. Deze vrolijke en leerzame combinatie maakt Hip Hop Hooray tot een voorstelling als geen ander!

Haagse Hits

Haagse Hits is een interactieve voorstelling die je meeneemt in de rijke popgeschiedenis van Den Haag met hits van toen en nu. Gespeeld en gezongen door professionele muzikanten.

Den Haag, de stad van vrede en recht, maar ook dé muziekstad van Nederland, was niet hetzelfde geweest zonder de Rock ‘n’ Roll. De Indische en Molukse repatrianten en immigranten brachten deze rebelse muziek in de jaren vijftig naar onze stad. Haagse popgroepen hebben sinds die tijd de wereld ermee veroverd. Haagse Hits begint in de jaren vijftig en zestig met de Indorock en eindigt met de beroemde popsterren van vandaag. Veel beroemde Haagse popgroepen hebben in Musicon geoefend en opgetreden of zijn er zelfs begonnen, dus ook het gebouw speelt een belangrijke rol in de Haagse popgeschiedenis.

Tussendoor vertellen de spelers over het ontstaan van de liedjes met aan het eind een zelfgeschreven Haagse Hit door de kinderen.

De voorstellingen worden verkocht via Cultuurschakel, maar zijn ook direct bij Musicon te boeken. Neem hiervoor contact op via educatie@musicon.nl of bel naar +31 070 3686 800