FESTIVALS

Musicon Den Haag organiseert jaarlijks verschillende unieke festivals. Dit zijn het Kaderock festival, het YourStage festival, Summertime Festival en het Haags Podium op Parkpop Festival.

Kaderock Festival

Kaderock  is het grootste kleine festival van Nederland. Al jarenlang wordt dit festival op de eerste zaterdag van juni gevierd door buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens, in en rondom Musicon te Den Haag. De straten rond Musicon zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur. Dit is heilige grond. Niet voor niets heeft Cesar Zuiderwijk Musicon op deze plek gesticht. Op het podium en in het publiek zien we drie generaties pophelden: grootouders, ouders en (klein)-kinderen. Deze bijna rituele jaarlijkse samenkomst van popgeneraties behoort tot het immaterieel erfgoed van Den Haag en Nederland.

YourStage Festival

YourStage Parkpop is een jaarlijkse talentenjacht voor Haagse en regionale VO-leerlingen. Lokale cultuurorganisaties en VO-scholen zijn partners. Naast het podium staat de YourStage Cultuurmarkt. Daar werven Haagse aanbieders zo veel mogelijk nieuwe deelnemers voor hun cursussen. Alle deelnemende jonge talenten worden gecoached naar hun optreden op Parkpop; musicals, rappers en rockers, zangers en dansers.

Summertime Festival

Zonnetje op je gezicht, drankje in je hand, muziek uit alle windstreken in je oren –  Wat wil je nog meer? Het Summertime festival is een gratis festival gehouden in het hart van Den Haag. Op het programma staat professionele jazz, folk- en wereldmuziek, klassieke muziek en akoestische popmuziek. Drie dagen lang kan je genieten van exotische klanken, avontuurlijke voorstellingen en een gezellige terras-sfeer.

Haags podium Parkpop

Een podium met alleen maar het allerbeste uit Muziekstad Den Haag. De diversiteit aan culturen en muziekstijlen uit onze stad wordt weerspiegeld op het Haags podium, een samenwerkingsverband van Musicon, Popradar en Parkpop.