Over Musicon

Musicon is in de jaren negentig geboren uit de vraag naar oefenruimtes, popmuziekles en een poppodium. De oprichters zijn twee vrienden: Cesar Zuiderwijk, drummer van Golden Earring, en Alejandro Milberg, Argentijns documentairemaker en dissident die als vluchteling naar Nederland kwam. In het Haagse cultuurveld heeft Musicon sindsdien zijn eigen plek veroverd. Begonnen als ‘empty cup’ die is gevuld door verschillende muziekculturen uit de stad zijn wij vandaag een maatschappelijk gedreven onderneming, met diversiteit in de genen en een grote liefde voor het podium.

Musicon is het inclusieve allround popmuziekcentrum van Den Haag: Bij ons vind je oefenruimtes, een muziekschool, workshop- & cursusruimtes, party-zaaltjes en een sfeervol muziekcafé. Musicon is heilige Haagse muziekgrond, met jaarlijks ruim 400 bands op het podium en meer dan 15.000 concertbezoekers. Wij dragen actief bij aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van onze stad met prijswinnende programma’s voor jong & oud. Het (streven naar) muzikaal vakmanschap is een rode draad door alle programma’s, van educatie tot festival. Musicon is de plek waar jong talent, debuterend toptalent en iconen samenkomen.

Contact

E-mail: Info@musicon.nl
Telefoon: +31(0)703686800
Musicon, Soestdijksekade 345, 2574 AL Den Haag

Boekingen

Zelf optreden in Musicon? Neem contact op met rene@musicon.nl. René is bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur op 070-3686 800.

Zakelijke verhuur

Voor vragen rondom zakelijke verhuur kunt u contact opnemen met daan@musicon.nl of bellen naar +31(0)703686800.

Openingstijden

Oefenruimtes

Café

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Processing…
Success! You're on the list.