Laden Evenementen
wo
31 jul

Cherie Currie + Shameless

Cherie Currie + Shameless

juli 31 21:00 23:00

CHERIE CURRIE

Cherie Currie is een Amerikaanse muzikant, zangeres en actrice, geboren op 30 november 1959 in Encino, Californië. Ze kwam voor het eerst in de schijnwerpers als de charismatische leadzangeres van de legendarische rockband The Runaways, die in 1975 werd opgericht. Als onderdeel van The Runaways, samen met bandleden zoals Joan Jett, Lita Ford, Sandy West en Jackie Fox, brak Currie door met nummers als “Cherry Bomb” en “Queens of Noise”. De band was een van de eerste en meest invloedrijke all-female rockbands in de geschiedenis van de muziek.

Na haar tijd bij The Runaways begon Cherie Currie aan een solocarrière en bracht ze albums uit zoals “Beauty’s Only Skin Deep” (1978) en “Messin’ with the Boys” (1980). Haar muzikale stijl omvatte elementen van rock, punk en glam, wat haar een unieke positie gaf in de muziekscene van die tijd.

Naast haar muzikale carrière heeft Cherie Currie ook succes geboekt als actrice, met rollen in films en televisieshows. Ze verscheen onder andere in films als “Foxes” (1980) en “Twilight Zone: The Movie” (1983), evenals op televisie in series zoals “Murder, She Wrote” en “Matlock”.

Naast haar muziek- en acteercarrière heeft Currie ook andere artistieke interesses nagestreefd, waaronder beeldhouwen. Ze is ook bekend om haar autobiografie “Neon Angel: A Memoir of a Runaway”, waarin ze openhartig vertelt over haar ervaringen als tienerster en haar worstelingen met drugs en alcohol.

Door de jaren heen heeft Cherie Currie haar stempel gedrukt op de muziek- en entertainmentindustrie met haar unieke talent, charisma en doorzettingsvermogen. Ze blijft een inspiratiebron voor velen, zowel vanwege haar artistieke bijdragen als vanwege haar openheid over persoonlijke uitdagingen.

SHAMELESS

Shameless, opgericht in 1989 door Alexx “Skunk” Michael in München, Duitsland, is een hardrock glam-band. Na een heroprichting in 1998, met onder andere Eric Singer (KISS) en Steve “Sex” Summers (Pretty Boy Floyd), bracht de band 7 albums, 1 liveplaat en 2 compilaties uit. Hun nieuwste album, “So Good, You Should…”, bevat covers en nieuwe nummers. Door de pandemie opgenomen op 12 locaties wereldwijd, waaronder München en Los Angeles. De single “Live Your Dream” werd vorig jaar uitgebracht, gekoppeld aan Michael’s boek over John DeLorean. Op het nieuwe album zingt Charlotte Tybalt 5 nummers en voegt ze achtergrondzang toe, terwijl Stevie Rachelle (Tuff) en Kiss-legende Bruce Kulick ook bijdragen leveren. Shameless staat bekend om hun onverschilligheid tegenover trends, blijvend trouw aan feestelijke rock-‘n-roll, ongeacht veranderende muziekstijlen.

TIJDEN

Deur open: 20:00 uur
Aanvang show: 21:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €25,-
Deur: €27,50