Laden Evenementen
zo
13 aug

Deteriorot (USA) + Ascended Dead (USA) + Deadspeak (NL) + Massive Assault (NL)

Deteriorot (USA) + Ascended Dead (USA) + Deadspeak (NL) + Massive Assault (NL)

13-08-2023 15:00 20:00

DETERIOROT (USA)

Als onderdeel van de eerste generatie van wat later bekend zou worden als Death Metal, is Deteriorot een van de legendarische pioniers van vroege Death Metal. Voortkomend uit de Thrash Metal-beweging in de late jaren 1980. In 1988 richtte zanger/gitarist/songschrijver Paul Zavaleta Mortuary op, dat tegen 1990 Deteriorot zou worden met als doel metal muziek te maken die zwaarder zou zijn dan zijn Thrash Metal-voorgangers.

Beïnvloed door de vroege Extreme Metal-pioniers – Venom, Hellhammer/Celtic Frost, Sodom, Death, werd Deteriorot gevormd en actief in dezelfde periode als Obituary, Autopsy, Carcass, Bolt Thrower, Entombed, Immolation. Deteriorot-composities waren gestructureerd volgens een klassieke formule die alle subgenres van Death Metal overstijgt.

Deteriorot bouwde vanaf 1990 een cultaanhang op met talloze shows en tours met legendarische acts zoals Obituary, Entombed, Cannibal Corpse, Incantation, Immolation. Tegen 1993 traden ze op als headliner en niet langer als openingsact in de meeste grote locaties. Ze hadden al het album “Ceremonies of Blasphemy” uitgebracht in 1991 en “Manifested Apparitions of Unholy Spirits” in 1993, “Unholy Return” in 1999, en in 2001 brachten ze het cultklassieke hitalbum “In Ancient Beliefs” uit, dat wereldwijd werd verkocht en in veel grote muziektijdschriften verscheen. Uitgebracht op Repulse Records, WWIII in de VS en Blackend/Plastic Head in het VK.

In de jaren 2010 bracht “The Faithless” Deteriorot in zijn derde decennium. Het album werd direct een nieuwe klassieker. Ondertekend bij Xtreem Music, wat vervolgens meer wereldwijde bekendheid, festivals en tours in de VS en Europa met zich meebracht gedurende het volgende decennium, samen met de release van “Echoes From The Past” in 2016. De catalogus wordt jaarlijks op alle formaten herdrukt en opnieuw uitgebracht, waardoor er talloze nieuwe cultfans van alle leeftijden over de hele wereld zijn ontstaan. In 2023 brengt men een nieuw volledig album “Awakening” uit, samen met 2 grote internationale tours op het programma.

ASCENDED DEAD (USA)

Ascended Dead is een Death Metal band uit San Diego, Californië, opgericht in de zomer van 2011 door J. REIDER, I. LAWRENCE en C. KORYN. In 2012 brachten ze hun eerste zelf uitgebrachte demo uit, gevolgd door hun eerste EP, “Arcane Malevolence” (Blood Harvest Records 2014), en hun volledige album, het geprezen bestiale “Abhorrent Manifestation” (Dark Descent Records/Invictus Productions 2017). Elke release verkent een andere wereld, maar behoudt de energie die de band sinds het begin heeft willen creëren. Duistere, chaotische, demonische, bestiale Death Metal, zonder beperkingen.

DEADSPEAK (NL)

DEADSPEAK is een driekoppige “old school” death metalband bestaande uit Jasper Post (gitaar/zang), Patrick Monsma (bas) en Moanne de Kroon (drums). Beïnvloed door bands uit de eerste en tweede golf van het genre brengen ze een nieuwe kijk op een oude duisternis.

Beïnvloed door: Death, Benediction, Master en Morbid Angel.

MASSIVE ASSAULT (NL)

De band genaamd Massive Assault combineert het geluid van een dieseltruck die gromt met schurende gitaren, beukende drums, een krachtige bas en agressieve vocalen. Hun muziek is een perfecte mix van “begin jaren negentig” Death Metal en D-beat/Crust. Deze Nederlandse band bestaat sinds 2003 en staat bekend om hun indrukwekkende gitaargeluid, energieke liveoptredens en compositievaardigheden.

Deur: 14:00 uur

Massive Assault 15:00

Deadspeak: 16:10

Ascended Dead 17:20

Deteriorot 18:50

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketprijs. Tickets aan de deur zijn te verkrijgen voor €17,50