Laden Evenementen
vr
01 jul

Doodswens + Morvigor + Zwaan

Doodswens + Morvigor + Zwaan

juli 1 @ 20:00 juli 2 @ 02:00

DOODSWENS

Het taboe dat rust op het hebben van een doodwens zit diepgeworteld in onze moderne samenleving. We meiden het donker, het negatieve, de depressie. In plaats daarvan omarmen we onmogelijke en lege ideeën van geluk en perfectie. Een onwerkelijkheid, waar al het duistere verborgen is, maar onderhuids onder een dun laagje vermis kolkt en ettert. Dat duister geeft Doodswens vorm.

Doodswens omarmt de negativiteit en depressie en laat zich inspireren door die misère. De band vertolkt de donkerste emoties in oldschool black metal. Tegen een samenleving die pijn wil verbloemen, tegen het licht, de schaduwzijde van onze menselijke conditie omarmend. Met een geluidsmuur, opgetrokken uit kille en rauwe muziek om in op te gaan, om in te verdrinken. Een eigen expressie, maar trouw aan de diepe Scandinavische wortels van het genre.

MORVIGOR

Geïnspireerd door een uitgebreide lijst van bands, variërend van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division, speelt Morvigor hun eigen kijk op expressieve Black/Death Metal. Psychedelische stukken worden gevolgd door vuile punk riffs en eindigen met melancholische climaxen. Euforisch en neerslachtig. Experimenteel en conservatief. Opbeurend en meeslepend. Morvigor bewandelt de gebaande paden en springt van tijd tot tijd in het donker.

ZWAAN

https://zwaan.bandcamp.com/album/zwaan-ep-2