Laden Evenementen
za
27 apr

EDENBRIDGE + Deep Sun + DevilsBridge + Epinikion

EDENBRIDGE + Deep Sun + DevilsBridge + Epinikion

april 27 19:00 23:00

De Oostenrijkse Symphonic Metal band EDENBRIDGE rond zangeres Sabine Edelsbacher en gitarist Lanvall zal hun 25-jarig jubileum vieren en in 2024 op een Europese tour gaan. Als een speciaal cadeau aan hun fans zal de band nummers spelen van al hun 11 studioalbums, waarbij ze een kwarteeuw van hun muziek doorkruisen. DEEP SUN en DEVILSBRIDGE uit Zwitserland en EPINIKION uit Nederland zullen als support acts optreden en de Female Fronted Symphonic Metal-avond compleet maken.

EDENBRIDGE

Edenbridge werd in 1998 opgericht als een studioproject door gitarist en toetsenist Arne “Lanvall” Stockhammer, zangeres Sabine Edelsbacher en bassist Kurt Bednarsky. Drummer Roland Navratil voegde zich al snel bij de band, en in 1999 tekenden ze bij Massacre Records, waar ze hun debuutalbum “Sunrise in Eden” in 2000 uitbrachten.

De band voegde in 2000 een tweede gitarist, George Edelmann, toe, maar hij vertrok al snel en werd vervangen door Andreas Eiblar in 2001. Met deze bezetting bracht Edenbridge in dat jaar “Arcana” uit. In 2002 verliet bassist Kurt Bednarsky de band tijdens een tournee, en in november brachten ze “Aphelion” uit. In 2004 brachten ze een livealbum, “A Livetime in Eden,” en het studioalbum “Shine” uit. Tweede gitarist Andreas Eibler vertrok in 2004, werd vervangen door Martin Mayr. In 2006 brachten ze “The Grand Design” uit en tekenden ze bij Napalm Records. Het album “MyEarthDream” verscheen in 2008, met bijdragen van het Tsjechisch Film Orkest. Verschillende bandleden wisselden in de loop der jaren, en Edenbridge bleef hun muzikale reis voortzetten met nieuwe leden en albums, zoals “LiveEarthDream” in 2009.

DEEP SUN

Deep Sun, de Symfonische Metalband uit Zwitserland, werd opgericht in 2006 en heeft met hun pakkende, epische nummers de muziekwereld veroverd. De klassiek geschoolde zangeres Debora Lavagnolo is het hart van de band en tilt Deep Sun naar het niveau van een ware Metal krachtpatser. Hun laatste album, “Dreamland – Behind the Shades,” bereikte de 4e plaats in de Zwitserse albumlijsten, en de single “Eternal Love,” uitgebracht in november 2023, is een eerbetoon aan de liefde.

In de loop der jaren heeft Deep Sun enkele wisselingen in de samenstelling ondergaan, maar in 2011 vond de band stabiliteit en bracht hun debuutalbum “Flight of the Phoenix” uit in 2013, gevolgd door “Race Against” in 2016. Na het vertrek van de laatste oorspronkelijke oprichter in 2016, ging de band verder als vijfkoppige formatie. Ze brachten in 2019 hun derde studioalbum “Das Erbe der Welt” uit, dat een groot succes werd en hen een plek op de 11e positie in de Zwitserse hitlijsten opleverde. Het album werd uitgebracht in samenwerking met het Duitse label “Massacre Records.”

Voor hun vierde album, “Dreamland – Behind the Shades,” werkten ze samen met producer Frank Pitters, en het behaalde een indrukwekkende 4e plaats in de Zwitserse hitlijsten, een opvallende prestatie voor een Symfonische Metalband. In 2023 tekenden ze bij het opkomende platenlabel “POWER BLAST Records” en brachten de single “Eternal Love” uit als dankbetuiging aan hun fans voor hun loyaliteit. De huidige bezetting bestaat uit zangeres Debora Lavagnolo, toetsenist Tom Hiebaum, bassist Angelo Salerno, drummer Tobias Brutschi en gitarist Erik Dummermuth.

DEVILSBRIDGE

Een bijna saaie band uit Zwitserland, vijf talenten op allerlei instrumenten die ook nog eens te luide muziek maken… niets nieuws uit Zwitserland – denk je misschien. Als je dat denkt, kun je stoppen met lezen, want we zijn allesbehalve saai en juist degenen die de instrumenten behandelen alsof het gitaren, basgitaren of drums zijn – vooral te luid, te rockachtig, bijna metallisch. Dankzij de uitstekende zang kunnen we dit als moderne melodische metal beschouwen. En als je tot hier hebt gelezen, is het verplicht om een concert van DevilsBridge bij te wonen.

EPINIKION

Epinikion, opgericht in 2020 in Nederland, is een opmerkelijke symfonische metalband geleid door Renate de Boer en Robert Tangerman. Na het beëindigen van hun topsportcarrières ontstond het idee om zich op muziek te richten, wat resulteerde in de combinatie van Robert’s elektrische gitaar en Renate’s klassieke piano. De bandnaam ‘Epinikion’, wat ‘hymne voor de winnaar’ betekent, weerspiegelt de oude Griekse traditie waarin atleten werden geëerd met een hymne na hun overwinningen.

Het debuutalbum ‘Inquisition’ werd gerealiseerd in samenwerking met sessiemuzikanten Eleonora Damiano, Levent Gasgil en Emre Demir. In 2023 werden Kimberley Jongen, Maarten Jungschläger en Rutger Klijn toegevoegd aan de line-up, terwijl Kjell de Raes de drums overneemt voor liveoptredens. De band combineert zware gitaarriffs met progressieve en heavy metalinvloeden, versterkt door harmonische orkestrale elementen. Het unieke geluid van Epinikion wordt omschreven als episch, filmisch en verfrissend symfonisch met een persoonlijke twist. Hun logo, met een feniks, symboliseert atleten die herrijzen als muzikanten. Met passie en een sportmentaliteit evolueert Epinikion snel en vestigt zich als een veelbelovende kracht in de symfonische metal scene.

TICKETS

TICKETS: €20,-

*Deurprijs wijkt af voorverkoop. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €22,50.