Laden Evenementen
wo
14 aug

Exumer + Hirax + Headless Hunters

Exumer + Hirax + Headless Hunters

augustus 14 20:00 23:00

EXUMER

Exumer, opgericht in de jaren 80 en herrezen na een 25-jarige pauze, blijft onvermoeibaar en vastberaden. Met “Hostile Defiance”, hun vijfde volledige album, laten ze een sonische aanval los die hun titel eer aandoet. Deze 42 minuten durende aanval combineert thrash met meer variëteit en dynamiek dan ooit tevoren. Frontman Mem Von Stein, werkzaam in de psychiatrie sinds 2002, integreert diepgaande thema’s over geestesziekten in hun muziek en teksten, zonder stigma’s. Hun nieuwste album is een mengeling van snelheid, melodie en mid-tempo nummers, beladen met intelligentie en emotionele diepgang. De band, verdeeld over Duitsland en New York, overwon geografische hindernissen om samen te werken aan dit opus, wat getuigt van hun vastberadenheid en vaardigheden. Met producent Dennis Koehne aan boord, en een intensieve Europese tour in het vooruitzicht, is Exumer vastbesloten om hun plaats als een van de voornaamste Duitse thrash metalacts te handhaven, terwijl ze de grenzen van het genre blijven verleggen.

HIRAX

Hirax, opgericht in 1984 onder leiding van zanger Katon W. De Pena, is een Amerikaanse thrash metalband uit Zuid-Californië. Pioniers in het genre, speelden ze in de vroege dagen in Los Angeles en San Francisco, deelend podiums met iconen als Metallica, Exodus, Megadeth en Slayer. Hun invloeden strekken zich uit tot soulzanger Sam Cooke, die De Pena bewondert als de grootste zanger die hij ooit heeft gehoord. Na het uitbrengen van verschillende demo’s tekende Hirax bij Metal Blade Records en brachten ze hun eerste full-length album “Raging Violence” uit in 1985, gevolgd door “Hate, Fear and Power” in 1986 en de demo “Blasted In Bangkok” in 1987. Sindsdien blijft de band wereldwijd optreden, met hoogtepunten zoals het Bang Your Head Festival in Duitsland (2003) en het Convivencia Rock Festival in Colombia (2013). Hun meest recente album, “Immortal Legacy”, verscheen in 2014 en ze werken momenteel aan nieuw materiaal in Los Angeles, voor hun wereldtournee in 2024.

HEADLESS HUNTERS

De muziek van Headless Hunter is een mix van thrash en hardcore, en misschien is speedmetalcore een goede manier om deze band te omschrijven. De zanger doet ons denken aan Pro-pain en Hatebreed, maar ook aan bands zoals Discharge en Overkill. Het is snel, het is smerig, het is ruw, het is onmogelijk om stil te blijven staan.

TIJDEN

Deur open: 19:30 uur
Aanvang show: 20:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €20,-
Deur: €22,50

*Online ticketshop sluit 30 minuten voor opening. Deurkaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.