Laden Evenementen
wo
03 jul

Jason Ricci & The Bad Kind

Jason Ricci & The Bad Kind

juli 3 21:00 23:00

JASON RICCI & THE BAD KIND

Als relatief onbekende artiest maakte Jason Ricci in 2009 grote indruk op het publiek in Ospel. Dit smaakte naar meer! Daarna beleefde hij echter een turbulente periode, wat mede heeft bijgedragen aan zijn langdurige afwezigheid in Europa. Speciaal voor deze gelegenheid brengt hij zijn Amerikaanse band ‘the Bad Kind’ mee.

Jason Ricci staat bekend om zijn superieure mondharmonicamuziek en mag met recht een mondharmonicavirtuoos genoemd worden. De Amerikaanse nieuwszender CNN bestempelde de harmonicaklanken van Ricci tijdens het Rock and Roll Hall of Fame-concert in 2015 als ‘kippenvelmuziek’. In 2010 werd hij bovendien bekroond tot ‘Best Mondharmonica Player’ tijdens de Blues Music Awards.

Het talent van Ricci werd geboren in het havenstadje Maine. Na zijn start in een punkband besloot hij zich te concentreren op de mondharmonica, wat een groot succes bleek. Geïnspireerd door namen als Howard Levy en Paul Butterfield won Ricci verschillende eretitels en prijzen, waardoor hij uitgroeide tot een muzikant van statuur. Hij trad vaak op als gastartiest naast namen als Walter Trout, Johnny Winter, Joe Louis Walker en Nick Curran. Tussendoor bracht Ricci met succes diverse solo-albums uit met begeleidingsband.

Een optreden van Jason Ricci & the Bad Kind bereidt je voor op moderne blues, gepassioneerd gebracht door topmusici. Jason zelf is natuurlijk het vlaggenschip van deze formatie: de absolute wereldtop op het gebied van de mondharmonica.

TIJDEN

Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 21.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,5-