Laden Evenementen
zo
09 jun

Loud & Heavy: Manora, Redikin, Alwaid, Mental Shift, Between Rats And Snakes

Loud & Heavy: Manora, Redikin, Alwaid, Mental Shift, Between Rats And Snakes

juni 9 15:00 20:30

LOUD & HEAVY

Zondag een luie dag? Ideaal dus om een lekker naar Musicon te komen voor een bijzondere editie van White Room’s Loud & Heavy. Waar de vorige twee showcases in het teken stonden van black metal, is er nu geen specifiek genre. Wel een grote overeenkomst, want alle bands vallen binnen het female fronted kader. Let op: de eerste band start om 15.00!

Dit alles gebeurt weer in samenwerking met Kompaan, het beste Haagse biertje, en Saramacca Food. Daarbij zal wederom €1 per ticket gedoneerd worden aan de Voedselbank Haaglanden.

TIJDEN

Deur open: 14:30 uur
Aanvang show: 15:00 uur
Verwacht einde: 20:30 uur

TICKETS

Voorverkoop: €12,-
Deur: €15,-

*Online ticketshop sluit 30 minuten voor opening. Deurkaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

TIMETABLE

  • 14.30:  deuren open.
  • 15.00: Between The Rats And Snakes
  • 15.50: Mental Shift
  • 16.50: Alwaid (FR)
  • 18.00: Redikin
  • 19.15: Manora

LINE UP

MANORA

Het was 2021 toen de Leidse band Manora vriend en vijand verraste met Brave The Storm. Die eerste langspeler van dit gezelschap leek een perfecte opstap naar meer en dat bleek live ook. De groep schittert in de hoek van de symfonische metal, iets wat tijdens hun eerdere show in Musicon ook al bleek. Inmiddels zijn er wat wisselingen geweest en zal er ongetwijfeld in de set ook ruimte zijn voor nieuw werk. Daar kan reikhalzend naar uitgekeken worden.

REDIKIN

Ook Redikin heeft de banden in het verleden al flink aangehaald met Musicon. Wat heet, want wie regelmatig in dit muziekcentrum komt, zal in de toetsenist van deze alternatieve metalband een trouwe bezoeker treffen. Redikin heeft door de tijd laten blijken niet per se in een hokje te vatten te zijn, want invloeden van zowel metal als die van onder andere Skunk Anansie zijn duidelijk in de sound te proeven. Om te weten hoe dat echt klinkt, moet gewoon deze set aanschouwd worden.

ALWAID

Waar Loud & Heavy de recente edities een band uit Frankrijk presenteerde, geldt dat ook voor vandaag. Ditmaal is het Alwaid. Deze female fronted metalband uit Lille kwam afgelopen jaar met een EP en ook nog de langspeler Twelve Daemons. De invloeden van Delain en Evanescence worden hier gecombineerd met het progressieve van onder andere Tool en het vocale vernuft van Kate Bush. Een mooie kans om in Nederland te genieten van deze flink aan de weg timmerende band.

MENTAL SHIFT

Nieuw in het vak is deze band zeker niet, want Mental Shift vond haar oorsprong in 2016. Dit vijftal onder aanvoering van Daphne Gobius du Sart presenteert deze band een set vol eigen werk. Muzikaal zal het flink gaan rocken, want invloeden van Skunk Anansie, Placebo, Blondie en Kate Bush zullen te proeven zijn. In het verleden heeft Mental Shift ook laten horen akoestisch uit de voeten te kunnen, maar reken vandaag in Musicon op een set vol elektrische power. 

BETWEEN THE RATS AND SNAKES

Het was in het najaar van 2023 toen Between The Rats And Snakes vriend en vijand verraste met hun progressieve insteek op de metal. Geheel eigentijds benadert deze band de muziek, waarbij het hokjes denken taboe lijkt te zijn. Online heeft de groep al een paar singles de wereld in geslingerd en de afgelopen tijd heeft de groep achter de schermen veel werk verricht. Of dat gaat resulteren in een vuurdoop voor nieuw materiaal, kan men alleen te weten te komen door erbij te zijn.