Laden Evenementen
vr
17 mei

Loud & Heavy: Morvigor + Miasmes + Celesterre + Raum

Loud & Heavy: Morvigor + Miasmes + Celesterre + Raum

mei 17 19:00 23:00

Ook al is de lente al lang en breed in het land, vrijdag 17 mei zal White Room’s Loud & Heavy in het teken staan van black metal en alles wat duister is. Voor degenen die liever niet van het daglicht genieten, zal het een genot zijn met dit internationale programma.

Morvigor

Het Nederlandse Morvigor is geen onbekende in Musicon. Aan het begin van 2023 maakte deze band ook al haar opwachting op het podium van deze Haagse muziektempel, zij het toen als voorprogramma van het Belgische Her Fault. Nu sluit Morvigor de avond af. De band heeft inmiddels meer Europese ervaring opgedaan, gezien hun tournee met Deûle uit Frankrijk, en heeft ook nog een nieuwe release uitgebracht. Bereid je voor op een zeer intense live-set van dit duistere kwartet.

Miasmes (FR)

De Franse black metal scene staat op zichzelf en daar heeft de organisatie van Loud & Heavy wel affiniteit mee. Miasmes geldt als een van de exponenten van de Franse tak van black metal, of metal noire, en zal in Musicon laten zien waarom. Verwacht bij deze band vooral een rechttoe rechtaan aanpak en nummers die elkaar in hoog tempo opvolgen. Ademhalen kan daarna wel.

Celesterre

Met een basis in Den Haag, met releases die de black metal een totaal andere dimensie hebben gegeven en met een EP op zak die nog gevierd moet worden, is Celesterre de trotse vervanger van Wesenwille. Zou men dan ook een verrassende cover kunnen verwachten?

Räum

Het uit Luik afkomstige Räum brengt black metal op een hele andere manier. Deze band brengt sfeervolle muziek, durft lang uitgesponnen nummers te spelen en weet hun post-black metal sound op een zeer intensieve manier live neer te zetten. Omdat deze band al om 19.00 uur speelt, is het aan te raden vroeg aanwezig te zijn in Musicon.

Dit alles gebeurt weer in samenwerking met Kompaan, het beste Haagse biertje, en Saramacca Food. Daarbij zal wederom €1 per ticket gedoneerd worden aan de Voedselbank Haaglanden.

TIJDEN

Deur open: 18:30 uur
Aanvang show: 19:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €12,-
Deur: €15,-