Laden Evenementen
wo
23 nov

Luther’s

23-11-2022 21:00 23:00

LUTHER’S

Live performing band Luther’s is een nieuwe frisse roots band uit Leiden, en geeft een nieuwe lading aan blues en soul gerelateerde muziek. Ze spelen authentieke Chicago en delta blues covers denk aan Muddy Waters, Buddy Guy, Eric Clapton, daardoor eigen geïnspireerd werk, en uitstapjes naar surf, reggae en rock and roll.

Lothar Wijnvoord – Gitarist/Zanger Lothar groeide op in een muzikaal gezin waar blues een belangrijke factor was in zijn opvoeding. Zijn vader leerde hem de eerste akkoorden op de gitaar toen hij 11 jaar was, en leerde hem meespelen met platen en dvd’s. Vooral J.J. Cale, Eric Clapton, Led Zeppelin, Eelco Gelling waren de eerste inspiratoren. Toen hij voor 1 van de eerste keren bij een jamsessie bij Red Kees Ruimzicht meespeelde vroeg zanger/gitarist Robbert Fossen hem voor nieuw project wat hij had opgezet; The Muddy Waters Tribute band.

Daan Tonies – Bassist Van jongs af aan is hij al druk in de weer met het luisteren naar, en het maken van, muziek. Voordat deze jonge musicus besloot zich volledig op de basgitaar te richten, heeft hij zich meerdere jaren als pianist en gitarist ingezet voor verschillende projecten. Inmiddels speelt Daan al bijna 10 jaar contrabas en basgitaar, van blues tot funk en van disco tot jazz.

Joost Tonies – Gitarist Als Joost één iemand zou moeten noemen waar hij als allereerst door is beïnvloed moet dat John Mayer zijn met het live album ‘Where the light is’, simpelweg gewoon een geniaal album met veel blues invloeden. Joost is momenteel bezig met het afronden van het Conservatorium in Rotterdam op de popafdeling en geeft gitaarles op een muziekschool naast optreden met verschillende bands.

Boris Weijers – Drummer Vanaf zijn 8 ste jaar al is Boris bezig met trommelen, drummen en muziek maken. Hij komt dan ook uit een muzikaal gezin, met allemaal gezinsleden die ook muziek maken. Het was dan ook vrij logisch dat Boris snel wilde samenspelen in verschillende orkesten en bands. Verschillende orkesten, van symfonische-, harmonie-, fanfare- tot zelfs dweilorkesten hebben de muzieksmaak deze drummer en slagwerker enorm breed doen ontwikkelen.