Laden Evenementen
vr
05 nov

Midnite Gypsies

Midnite Gypsies

05-11-2021 @ 21:00 23:00

Band of Gypsys

Band of Gypsys was een band geleid door Jimi Hendrix. Naast Hendrix bestond de band uit Billy Cox en Buddy Miles. De band werd opgericht als opvolger van The Jimi Hendrixs Experience.
Nummers die op dit album staan zijn o.a.: Who Knows, Machine Gun, Power to Love en We Gotta Live Together. De Midnite Gypsies bestaan uit Niki Buzz, Zang en gitaar Winston Scholsberg drums, Gerold Olieberg basgitaar.

Niki Buzz begon zijn carrière in de muziek op 3-jarige leeftijd, hij speelde samen met zijn ouders op de piano. Op 10-jarige leeftijd begon hij met drummen en won hij een wedstijd gesponsord door de peetvader van wijlen James Brown. Daarna trad hij op met de Ike & Tina Turner review en legendarische bands zoals Extle, Parliament Funkadelic en The Guess Who. Na een aantal jaren touren werd Niki de drumcomputerprogrammeur van o.a. Whitney Houston, Chaka Kahn en meer grote artiesten. Niki werd naar Nederland gehaald waar hij samen met Winston op tour ging met Curtis Knight.

Winston Scholsberg is drummer, maar ook acteur, organisator, presentator, verhalenverteller en docent. Winston is geboren in Paramaribo en heeft als muzikant een vol verleden en gedegen ervaring. Winston speelde o.a. met de overleden artiest Curtis Knight, begeleidde The Wailers (Bob Marley) op drums tijdens enkele concerten. Tevens maakte hij deel uit van de coverband The Jacksons Re-5-al band.

Gerold Olieberg heeft klassiek en jazz contrabas gestudeerd aan het conservatorium. Na zijn studie is Gerold als studiobassist in Hilversum aan het werk gegaan. Momenteel speelt Gerold met The Time Bandits en Adrienne West.
Naast zijn werk als studiobassist heeft hij in meerdere bands gespeeld. o.a. Spargo waar Gerold Naast hij begeleidde hij ook Andre van Duin, Anouk, Lange Frans en Baas B en Tony Hithe (LL Cool J). Momenteel speelt Gerold ook met Miko Weaver, een Amerikaanse gitarist die bekend staat om zijn werk met Prince.