Laden Evenementen
vr
26 jan

LOUD & HEAVY: ONHEIL + Tsatthoggua + Hellevaerder + Alkhemia

LOUD & HEAVY: ONHEIL + Tsatthoggua + Hellevaerder + Alkhemia

januari 26 18:30 23:00

LOUD & HEAVY

Op vrijdag 26 januari staat White Room’s Loud & Heavy in het teken van de donkerte. Deze donkere dagen zijn uitermate geschikt om onder het genot van een puik glas bier van Kompaan de tonen van black metal te verwelkomen. Gezien het volle programma moet men wel alert zijn dat de deuren eerder dan een normale vrijdag open gaan, maar… het is dan toch ook al donker.

LINE UP

ONHEIL

’s Lands trotse vertegenwoordiger van de door thrash, death en heavy metal beïnvloede black metalband Onheil staat hoog op de lijstjes van de metalhead. Net voor aanvang van de zomer van 2023 kwam de langverwachte nieuwe studioplaat uit. In Black Ashes bewees dat het lange wachten sinds 2014’s Storm Is Coming het wachten meer dan waard was geweest. Deze uiterst melodieuze plaat zou zomaar internationaal veel potten kunnen breken, maar op 26 januari staat deze Zuid-Hollandse band gewoon in Musicon.

TSATTHOGGUA

TSATTHOGGUA ontstond in 1993 uit de as van een Duitse Death Metal-band en omarmde een bizarre, snellere stijl: “Satanic Hyperspeed Metal.” De release van de demo-tape “Siegeswille” in 1995 trok de aandacht van Osmose Productions. Het debuutalbum “Hosanna Bizarre” volgde in 1996. De band veroverde Europese podia, deelde affiches met grootheden als MARDUK en ENTHRONED. In 1998 produceerden ze “Trans Cunt Whip” in de Zweedse Abyss Studios, met een opvallende punk-compatibele stijl. Na late jaren ’90-optredens en een EP, verraste de band in 2000 met een plotselinge splitsing. Nu, na 20 jaar, plannen ze een comeback, op zoek naar de verloren gitarist Nar Marratuk. Ruimte wacht.

HELLEVAERDER

Dat Noord-Holland duistere kanten heeft, moge duidelijk zijn. Ditmaal gaat het niet om Ajax, maar om Hellevaerder. Dit obscure gezelschap brengt muziek uit via Zwaertgevegt en, eerlijk is eerlijk, de purist weet dan al genoeg. Hun langspeler uit 2022 werd in 2023 gevolgd door de EP Verloren Vertellingen, waar zij de muzikale ruimte delen met onder andere Asgrauw.

ALKHEMIA

Misschien wel de grootste onbekende van deze avond. Het uit Lille afkomstige Alkhemia is op de wereld gekomen om de duisternis der black metal te verkondigen. Hun sferische insteek zal de bloedbroeder van de donkerte doen bedwelmen in sferen waarin Satan haar vurige weelde maar wat graag tentoonstelt.

Dit alles gebeurt weer in samenwerking met Kompaan, het beste Haagse biertje. Daarbij zal wederom €1 per ticket gedoneerd worden aan de Voedselbank Haaglanden.

TICKETS

TICKETS: €10,-

*Deurprijs wijkt af van prijs voorverkoop. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €15,-

Tijdschema

18:30 Deur open

19:00 Alkhemia

19:55 Hellevaerder

21:10 Tsatthoggua

22:15 Onheil