Laden Evenementen
wo
04 sep

Riccardo Grosso Blues Band

Riccardo Grosso Blues Band

september 4 21:00 23:00

RICCARDO GROSSO BLUES BAND

Riccardo Grosso staat als de meesterlijke stuurman van zijn bluesband aan het roer, onderscheiden door een stijl die oprijst als een zeldzaam fenomeen in het continentale blueslandschap. In tegenstelling tot de gangbare trend om de stijlen van reeds bestaande artiesten binnen het bluesdomein na te bootsen, positioneert Grosso zichzelf als een vernieuwer, bedreven in het voortbouwen op het erfgoed dat bluesmeesters hebben nagelaten zonder de integriteit ervan aan te tasten. Deze unieke benadering plaatst zowel hem als zijn band in een exclusieve kring van prominente muzikanten.

De solide en samenhangende kern van de band, samen met de synergie tussen Grosso en Flavio Paludetti op gitaar, heeft vergelijkingen opgeroepen met de krachtige energie van de Ford Blues Band en de verfijnde houding van de Butterfield Blues Band. Elke locatie die de muziek van de band huisvest, is doordrenkt van tastbaar enthousiasme en krijgt unanieme goedkeuring van zowel organisatoren als publiek. Loftuitingen van zowel de Europese als Amerikaanse gespecialiseerde pers, samen met lof van legendarische figuren zoals Canned Heat, Charlie Musselwhite en Rob Paparozzi van de Original Blues Brothers Band (die Grosso op het podium wilden hebben tijdens hun concert op oudejaarsavond 2019), getuigen van de prestige en impact van de band.

De Riccardo Grosso Blues Band oogst niet alleen lof maar dient ook als baken voor een nieuwe generatie bluesliefhebbers. Hun vermogen om een jong publiek aan te trekken tot het genre verzekert een levendige en onschatbare toekomst voor de blues, en bevestigt hun rol als hoeders van een traditie in constante evolutie zonder afbreuk te doen aan de authentieke essentie.

TIJDEN

Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 21.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50