Laden Evenementen
za
03 dec

Rootman J. & The Zionyouth + Apache Sound System

Rootman J. & The Zionyouth + Apache Sound System

03-12-2022 21:00 23:00

Rootman J & The Zionyouth

Rootman J. is een singer-songwriter, arrangeur, een multi-instrumentist en een volledige reggae artiest. Deze jonge leeuw zit vol van positieve energie en wordt herkend door zijn sterke rocky en sensitieve stem. Herkomstig uit de bergen van West Afrika, ontdekte en startte hij op 7-jarige leeftijd al met muziek. Rootman J. woont nu in België waar hij met passie zijn Zionyouth crew leidt

Zijn meest gekende en populaire albums

  • Rasta Lagacy (1997)  
  • Destined Destination (2010)
  • Jah Time (2015)
  • Under Jah Flag (2016-2017)

De band heeft vele podia en festivals in vuur en vlam gezet in: Afrika, België, Europa en de Verenigde Staten, en speelde op een aantal gekende festivals: Couleur Café, Reggae Geel, Pukkelpop,  Afro Caraïben, Lokers Feesten, Sundance,  Reggae Jam (DE),  Summer Reggae Milaan, Unityfest, Reggae on the River (Ca-USA), en nog veel meer.

Rootman J. heeft samen gestaan of samengewerkt op verschillende podia met een aantal grote namen zoals de Marley familie, Femi Kuti, Steel Puls, Burning Spaer, Alpha Blondi, Snoop dog, Shagy en nog veel meer.

Rootman J werkt samen met ambitieuze muzikanten, de band brengt eigen origineel, compact en krachtig geluid met verschillende accenten: Root, Rock Reggae, Ska, Afrobeat, dancehall tot moderne Reggae met Dub invloeden.

De teksten zijn meestal een  boodschap over actualiteit, milieu, liefde, vrede, eenheid, vrijheid, bewustzijn en andere, met als doel het samenbrengen van mensen in “One Perfect Love and Unity”.

Rootman J. and the Zionyouth crew is meer dan juist een band, we ondersteunen een schoolbouw project in Togo (Afrika) we geloven in onderwijs en eten voor alle kinderen in Afrika en in de emancipatie van meisjes en vrouwen want ze kunnen een verschil maken in Afrika net zoals in de hele wereld.

Apache Sound System

Apache Sound System is een Reggae Sound System uit Den Haag en bestaat al sinds 1990.