Laden Evenementen
di
07 nov

TEN FOOT POLE (USA)+ STRAIGHTLINE (GER) + STICKFIGS

TEN FOOT POLE (USA)+ STRAIGHTLINE (GER) + STICKFIGS

07-11-2023 20:00 23:00

TEN FOOT POLE

De geschiedenis van Ten Foot Pole omvat het zijn van de hardcoreband Scared Straight in Californië in de jaren 1980, geleid door een professionele honkbalwerper tot 1995, en het zijn van een goed gereisde undergroundband in de stijl van Epitaph in de jaren 90. In 2016 vat het album Setlist de melodische punkidentiteit van de band uit de jaren 90 samen, net op tijd voor Escalating Quickly om voorbij die genrebeperkingen te gaan.

Bekend om hun oprechte teksten, vaak verhalen, gezet op agressieve gitaarriffs en snelle drums, was TFP een favoriet in de soundtrack voor de skate- en surfcènes van de jaren 1990. Ze hebben acht albums uitgebracht, wat resulteerde in wereldwijde verkopen van meer dan driehonderdduizend exemplaren. Ten Foot Pole nam een pauze van 2006 tot 2013, terwijl Dennis, de hoofdzanger, ritmegitarist en belangrijkste songwriter, zich richtte op zijn audiocarrière, waarbij hij live geluid mixte voor artiesten zoals Prince, Jimmy Eat World, Beck, AFI en Weird Al Yankovic.

STRAIGHTLINE

Straightline is een Duitse punkband in de stijl van Ignite, Satanic Surfers en Venerea en bestaat al sinds 1998.

STiCKFiGS

STiCKFiGS is een gloednieuw Haags power trio bestaande uit Sam Spoorenberg, Eelco Lassche en Oropo Nadal Uceda. De band vloeide voort uit de 4-koppige punkrock groep Fexet waarmee Sam en Eelco, al van jongs af aan, stad en land af gingen om hun muziek voor het voetlicht te brengen. Met frisse moed, een nieuwe naam en nieuwe songs, besloten zij na dit avontuur weer vanaf nul te beginnen. Dit maal als driemansformatie samen met hun jeugdvriend Oropo op drums. Hoewel de jongens inmiddels wat zijn opgegroeid, is de muziek er zeker niet rustiger op geworden. De nummers zijn energiek, snel, en luisteren gemakkelijk weg maar zijn tegelijkertijd verrassend complex voor het genre waarin ze zich bevinden. Met een constant schommelende balans tussen toegankelijke catchy refreinen en onverwachtse composities, creëert STiCKFiGS een zeer fris en vernieuwend geluid binnen de punkwereld waarmee ze vastberaden zijn de wereld op z’n kop te zetten.

20:00 uur Stickfigs

21:00 uur Straightline

22:00 uur Ten Foot Pole

23:00 einde

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketprijs. Kaarten aan de deur zijn verkrijgbaar voor €15,-