Laden Evenementen
za
01 jun

The Hague Deathfest 2024 UITVERKOCHT!!!

The Hague Deathfest 2024 UITVERKOCHT!!!

juni 1 15:00 23:00

THE HAGUE DEATHFEST 2024

Op zaterdag 1 juni wordt Den Haag voor één dag het epicentrum van snoeiharde deathmetal. The Hague Death Fest wordt een middag vol ronkende gitaren en snoeiharde drums. We hebben een line-up met nationale en internationale deathmetalhelden voor je klaarstaan, onder andere: Stillbirth, Bodyfarm, Rectal Smegma, The Monolith Deathcult, en anderen.

LINE UP

STILLBIRTH

Stillbirth, een Duitse deathmetalband opgericht in 1999, brengt verwoestende muziek met een mix van Death Metal, Grindcore en Deathcore. Met talloze albums en tours heeft Stillbirth een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd, waaronder samenwerkingen met labels als Unique Leader Records. Hun recente EP “Strain of Gods” laat een diversiteit aan harde muziekelementen zien. In 2022 kondigde Stillbirth een samenwerking aan met Distortion Music Group voor hun volgende album, gepland voor 2023. Hun muziek staat bekend om zijn brute kracht en intense energie, en ze blijven evolueren terwijl ze de grenzen van het genre verleggen.

BODYFARM

Opgericht in 2009 als een old-school, op klassiekers gerichte deathmetalband, evolueerde Bodyfarm naar een solide formatie met meer black metal-invloeden. Ondanks veel veranderingen in de line-up, met tragisch verlies van oprichter Thomas Wouters in 2019 en het vertrek van drummer Quint Meerbeek, blijft Bodyfarm trouw aan hun kernethiek. Met Ultimate Abomination, waarbij gitarist Bram Hilhorst en bassist-gitarist Alex Seegers de arrangementen schreven, beloven ze hun dominantie in de deathmetalscene te bevestigen. Het album, opgenomen in Soundlodge Studios en Studio Hilhorst en gemixt en gemasterd door Project Zero Studios in België, biedt een verrassende mix van catchy melodieën en brute kracht, waardoor het een must-have is voor deathmetal liefhebbers.

RECTAL SMEGMA

Rectal Smegma werd in 2003 opgericht door vier jongens uit het westen van Nederland, met als doel brute gore grind te creëren met veel groove, blastbeats en een humoristische feestvibe. De band heeft enkele wisselingen gehad in de bezetting van gitaar en bas, maar is sinds 2015 begonnen met hun laatste en sterkste line-up, en ook dronkener dan ooit. De muziek is ook geëvolueerd, van Neanderthal porn gore grind naar snel agressieve blasting goregrind met veel groovy death metal en zelfs hints van punk. Er zijn nu vijf volledige albums uitgebracht, plus verschillende splitalbums. Rectal Smegma heeft door de jaren heen diverse tours gedaan in Europa, Mexico, Japan en Zuid-Amerika, evenals grote festivals zoals Wacken Open Air, Hellfest, Summer Breeze, PartySan, Obscene Extreme en vele anderen. Nieuw materiaal voor het volgende volledige album is in de maak en de band is klaar om de weg op te gaan.

THE MONOLITH DEATHCULT

THE MONOLITH DEATHCULT is een angstaanjagend super-spektakel en het onheilspellende laatste hoofdstuk in het eens trotse muzikale landschap. Ondanks talloze nominaties voor “de eerbare Covid-ontsnapping” blijft THE MONOLITH DEATHCULT relevant en heruitvindt het zichzelf muzikaal keer op keer. Hun “muziek” is de soundtrack van The Great Rese(n)t, een verbluffende oefening in verbazingwekkende muzikale verkeerdheid. Onlogisch, spanningloos en gevuld met kolossale, goedkope Pro Tools-bewerking, maar het ontbreekt aan de opwinding en onbedoelde lachjes die het tot een schuldig plezier zouden kunnen maken. Hun boodschap is even bot en bruut als een loden pijp: Wij, The Monolith Deathcult, zijn de nieuwe onoverwinnelijke goden. Hun eerdere hits “Fist of Stalin”, “Dawn of the Planet of the Ashes” en “Connect the Goddamn Dots” gaan richting 2.000.000 streams op Spotify en het beste moet nog komen.

WOUND COLLECTOR

Wound Collector is het geesteskind van Peter Verdonck, een gerenommeerde professionele saxofonist en componist. Hoewel hij zijn sporen heeft verdiend met optredens over de hele wereld, ligt zijn ware passie bij deathmetal. Samen met Kurt Hermans op 5-snarige bas en Guy Van Campenhout op 7-snarige gitaar, beiden met ruime ervaring in metalbands, vormt hij Wound Collector. Na het vertrek van drummer Ben Van Pethegem sloot Nico Veroeven aan. Het debuutalbum “Eternal Bloodcult” verscheen in 2018, gevolgd door “Depravity” in 2020, met gastvocalen van Tommy Dahlströhm van Aeon. In 2021 voegde Stijn Deldaele zich bij de band als tweede gitarist, terwijl Poncho Gaval de band completeerde als vijfkoppige formatie.

FUNERAL WHORE

Funeral Whore werd opgericht in 2006. De eerste officiële release van materiaal via een platenlabel (Godeater Records) vond plaats in 2010 op pro-tape. Ook werd een “7 inch split” uitgebracht met Profanal uit Italië via Blasphemous Art & Unholy Domain. In 2011 werd het eerste volledige album wereldwijd uitgebracht via Chaos Records (Mexico). Nu heeft Funeral Whore getekend bij FDA REKOTZ!

MELTING EYES

De geschiedenis van Melting Eyes begint in februari 2017, toen Ben Ubert gitaar (ex Deathhammer & Warmaster) en Marc vd Meer drums (ex Compos Mentis NLD) besloten om een ​​old school deathmetalband te starten. Binnen korte tijd voegde Angelo Verlaan (ex Winterfell, GAOS en vele anderen) zich bij hen op bas. Na ¾ jaar van repeteren en nummers schrijven, voegde Pier Segaar (gitaar in The Impaler, ex Constant Paranoia) zich bij de band als zanger. Na verloop van tijd begon hij zijn gitaar mee te nemen en zowel de zang als de gitaar op zich te nemen. De band speelde succesvolle optredens, deelde podia met verschillende bands en bracht in augustus 2021 hun debuut-EP “My Final Resting Place” uit, die wereldwijd positieve recensies ontving. Na het vertrek van Angelo als bassist, sloot Patrick van Zeijl zich aan als zijn vervanger, waarmee Melting Eyes weer compleet is.

MANCUERDA


Mancuerda, een old school deathmetalband uit Den Haag, gestart in 2019. Vanwege line-up wijzigingen en covid kwam hun debuutalbum “Through Skin, Muscle and Bone” pas uit in juli 2023. Met wortels in metal, deathmetal en stoner, streven ze naar een duister en grimmig geluid. Hun invloeden omvatten doom- en deathmetalgoden zoals Asphyx, Incantation en Autopsy.

PROGRAMMA

14:00 uur: Doors

15:00 – 15:40 uur: Mancuerda

16:00 – 16:40 uur: Funeral Whore

17:00 – 17:40 uur: Melting Eyes

18:00 – 18:40 uur: Wound Collector

19:00 – 19:40: The Monolith Deathcult

20:00 – 20:40 uur: Rectal Smegma

21:00 – 21:40 uur: Bodyfarm

22:00 – 23:00 uur: Stillbirth 

TIJDEN

Deur open: 14:00 uur
Aanvang show: 15:00 uur
Verwacht einde: 23:00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €25,-
Deur: Geen tickets meer aan de deur!

*Voorverkoop sluit 30 minuten voor opening.