Laden Evenementen
zo
16 apr

The Wishing Well

The Wishing Well

april 16 21:00 23:00

The Wishing Well

Rond het millennium was er in Den Haag een levendige alternatieve rockscene. Het idee ontstond eind jaren ‘90 om met muzikanten van toonaangevende Haagse bands uit die tijd, zoals Hallo Venray, Burma Shave, Suburbs, Tuesday Child, Easy Meat, Cooper, Dyzack, een hele grote band te vormen en door creatieve kruisbestuivingen nieuwe nummers te schrijven, te arrangeren en op te nemen.


Op initiatief van Daan van der Bruggen (Musicon) en Roy Bouman werd het idee concreet gevat in een uniek project: The Wishing Well. In de jaren 2000 en 2002 zijn er 2 albums opgenomen o.l.v. van producer Maurice Bom (Mouse) in de Sahara Studio van Henk Koorn (Hallo Venray). Er waren CD-presentaties waarbij meerdere Wishing Well-formaties optraden, er was een tour, landelijk lovende recensies, airplay op de radio en 2-Meter sessies bij Jan Douwe Kroeske.


De wel 50 Haagse muzikanten van The Wishing Well hebben elkaar in die jaren tot een bijzonder creatieve hoogte gebracht, wat niet alleen heeft geleid tot 2 prachtige rockalbums, maar ook blijvende invloed had op de muzikale levens van alle betrokkenen. Toen de CD’s waren uitverkocht in 2003 werd het stil rond The Wishing Well ….. tot 2023. The Wishing Well-albums vatten de Haagse muziekscene van de jaren 90 samen. De Haagse Popgeschiedenis is pas compleet wanneer het verhaal en het geluid van The Wishing Well daaraan wordt toegevoegd.


Het is tijd dat Den Haag opnieuw kennis maakt met The Wishing Well. De CD’s waren op, maar de banden zijn bewaard gebleven en op initiatief van Mouse worden de twee albums opnieuw uitgebracht op internet in voorjaar 2023, zodat iedereen de felbegeerde platen kan beluisteren en het jonge mensen kan inspireren. Een aantal Wishingwellers o.l.v. Mouse hebben op dezelfde wijze als toen, 5 nieuwe nummers geschreven, die worden opgenomen in de Sahara Studio van Henk. De nieuwe EP komt uit in voorjaar 2023 om de internet-release van The Wishing Well aan te kondigen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Wishing Well
10.00
218 beschikbaar