Laden Evenementen
vr
21 jun

TURN 2 STONE FEST

TURN 2 STONE FEST

juni 21 20:30 juni 22 01:00

TURN 2 STONE FEST

Op 21 juni vindt het Turn 2 Stone Fest plaats in Musicon. Een evenement doordrenkt met de donderende energie van stoner en kraut rock. Het festival brengt een line-up van baanbrekende bands samen die de rauwe, hypnotiserende klanken van het genre belichamen.

TIJDEN

Deur open: 20:00 uur
Aanvang show: 20:30 uur
Verwacht einde: 01:00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €10,-
Deur: €12,50

*Online ticketshop sluit 30 minuten voor opening. Deurkaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

LINE UP

MASSA

MASSA, het vadsige instrumentale post-rock ensemble uit Rotterdam en Den Haag, weeft een sonisch tapijt dat doet denken aan de groten: Mogwai, Red Sparowes en The Melvins. Hun muziek, filmisch van aard, betovert met een mix van zompig en zwaar, loom en lomp, meeslepend en melancholisch. In de sluimer na ‘Walls’ vond de band met Jimmy een diepere laag, waardoor MASSA langzaam ontwaakte uit zijn winterslaap. Het langverwachte full-length debuut ‘Psyche’ is nu een realiteit, een reis door duisternis en dissonantie, maar soms ook verrassend dansbaar.

KASSAR

Uit de klei van Boesingheliede, een vergeten hoek van Schiphol, ontstond in 2015 Kassar. Gevangen in een troosteloos decor, omarmt de band instrumentale post-metal, doordrenkt met logge doom en post-rock. Hun EP’s “Leporsonidoj” (2018) en “MOW/O\QOD” (2021) waren slechts voorproefjes van wat komen zou. In 2024 zal het trio zijn eerste langspeler uitbrengen, een conceptplaat geïnspireerd op de SF-trilogie van Kim Stanley Robinson, gewijd aan de onherbergzaamheid van de planeet Mars. Voor Kassar is muziek een reis naar de grenzen van het menselijk bestaan, een epische odyssee door duisternis en verbeelding.

KEN & MARY

Ken & Mary is een dynamische noise rock band uit Leiden en Den Haag. Gevormd door ervaren muzikanten uit punkrock en hardcore bands, put de groep inspiratie uit Fugazi, Hot Snakes, Weezer en Husker Du voor een uniek geluid. Met een EP en uitgebreide live optredens, voltooide Ken & Mary onlangs hun debuutalbum in Lund, Zweden, geproduceerd door Ulf Blomberg. Het vangt hun explosieve live geluid en nieuwe creatieve energie. Het debuutalbum wordt uitgebracht op groen 180gr vinyl met opvallende artwork gemaakt in samenwerking met Midjourney AI. Ken & Mary’s shows zullen hun rauwe energie en unieke noise rock laten zien.

MOTOR!K

Componist Joeri Dobbeleir, gitarist Dirk Ivens en drummer Dries D’Hollander vormen samen MOTOR!k, belichaming van de Belgische Krautrock-scene. Met hun laatste album “4” voegen ze een nieuw hoofdstuk toe aan hun instrumentale discografie. Hun kenmerkende hypnotiserende baslijnen, beukende drums en repetitieve gitaarlijnen zijn de ruggengraat van eerdere albums, maar “4” verkent nieuwe muzikale gebieden. Ambient ontmoet krautrock, postrock, shoegaze en meer. MOTOR!k neemt luisteraars mee op een betoverende reis, waarbij dynamiek van de jaren zeventig tot nu samensmelt. Hun muziek is een levendige viering van experimentatie en evolutie in het muzikale landschap.

DJ DAVE