Laden Evenementen
di
20 feb

Undercroft + Dekapitad + Violentor

Undercroft + Dekapitad + Violentor

februari 20 20:00 23:00

UNDERCROFT

Undercroft, de Chileense blackened death metalband, zag het licht in 1992 met de release van hun eerste demo “Abnormal Deface”. In 1995 vestigden ze hun naam als cultband met hun debuutalbum “TWISTED SOULS”. Gedurende de jaren brachten ze nog 7 albums uit, met hun laatste in 2017. Na de periode van corona realiseerde de band zich dat ze nog niet klaar waren en besloten ze, ter ere van hun 30-jarig jubileum, een speciale bo-set uit te brengen en opnieuw de wereld rond te trekken.

De muziek van Undercroft kan worden omschreven als blackened death metal, een mix van old school death metal in de stijl van vroege Death, met elementen van black metal zoals sfeer, anti-christelijke teksten en af en toe een gil. Hoewel vergelijkbaar met bands als Deicide of Behemoth, klinkt Undercroft minder modern, ondanks het gebruik van riffs die wat doen denken aan hardcore. De band heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en blijft de grenzen van het genre verkennen met hun kenmerkende geluid.

DEKAPITED

Dekapited, opgericht in 2006 en eveneens afkomstig uit Chili, heeft met diverse demo’s, EP’s en twee full-length albums een opklimmende reputatie verworven in de Zuid-Amerikaanse thrash/death scene. Deze Chileense thrash/death formatie is een opvallende verschijning. Hun eerdere releases toonden een goed uitgewerkte vorm van godslasterlijke thrash metal met death invloeden en rauwe vocalen (volledig in het Spaans), sterk beïnvloed door bands als Sepultura en Kreator. Dekapited heeft zich gevestigd als een krachtige speler in het genre en blijft de Zuid-Amerikaanse metal scene beïnvloeden met hun meedogenloze geluid.

VIOLENTOR

Violentor, afkomstig uit Italië en opgericht in 2009, heeft inmiddels vijf albums op de markt gebracht. Momenteel zijn ze op wereldtournee om hun meest recente album, “MAIFESTO DI ODIO,” dat in december 2023 is uitgebracht, de metalwereld in te schoppen.

Met vier albums, waaronder hoogtepunten als “My Stomach Strong and Fit,” hebben ze een indrukwekkende discografie opgebouwd. Nu hebben ze het volgende hoofdstuk geopend: “Manifesto di odio” maakt zijn titel waar. Dit is echter geen verrassing, want al hun vorige albums zouden hetzelfde hebben gedaan als ze deze titel hadden gekregen. Met andere woorden, Violentor heeft hun stijl niet gewijzigd. Het is nog steeds een dreigend en onheilspellend geluid dat uit de speakers dreunt. De arrangementen zijn eenvoudig maar niet primitief, en zo krijgen we negen toegankelijke stukken pure meedogenloosheid. Natuurlijk is de gemiddelde snelheid behoorlijk hoog, en, nog beter, een typisch kenmerk van de band keert terug: de voortdurend pompende, goed hoorbare bas. Het geeft de band een extra dosis kracht.

TIJDEN

Deur open: 19.30 uur
Aanvang show: 20.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €12,50
Deur: €15,-