Laden Evenementen
vr
14 apr

1914 + Fractured Insanity + Carnal Desecration = cancelled

1914 + Fractured Insanity + Carnal Desecration = cancelled

14-04-2023 20:00 23:00

Deze tournee is gecancelled omdat 1914 geen uitreis visum krijgt van de Oekraïense overheid. Dit in verband met de oorlog. Iedereen die een kaartje heeft gekocht krijgt zijn/haar geld terug.

Dit concert was op 10 maart gepland maar is verplaatst naar 14 april. Mensen die al een kaartje hebben gekocht voor 10 maart kunnen hun geld terug krijgen. Kaarten zijn ook geldig voor het concert op de nieuwe datum.

1914

Wij realiseren ons dat we met de band 1914 een bijzondere band in huis hebben gehaald. Vooral gezien de situatie in het thuisland van deze band en het feit dat de band vooral aandacht geeft aan oorlog.

1914 is een extreme metalband uit Lviv, Oekraine en werd opgericht in 2014. Het belangrijkste thema van deze band is de Eerste Wereldoorlog die zoals bekend van 1914 tot 1918 duurde. Vandaar de bandnaam. Muzikaal combineert de band doom, sludge, black and death metal.

De bandleden zijn afkomstig van obscure bands als Kroda, Skinhate, Ambivalence, Johny B Gut, Stalag 328, Zgard, Disentrail, Ratbite en Toster. In 2015 , bracht de band hun debuut album “Eschatology of War” uit. Drie jaar later verscheen het tweede album “The Blind Leading the Blind”. Het album kreeg enorm goede recensies in de metalpers. De band werd vervolgens opgepikt door Napalm Records die het derde album “Where Fear and Weapons Meet” uitbracht in 2021. Ook dit album werd zeer goed ontvangen en kwam in menig jaarlijstje terecht. Getourd werd er nauwelijks vanwege Corona. Nu dus te zien in Musicon.

Fractured Insanity

Fractured Insanity is een brute death metalband uit Belgie met vier uitstekende studio albums. De band is een bekende in de Belgische scene, maar doet ook internationaal genoeg stof opwaaien. Met teksten over, onder andere, oorlog en nucleaire wapens sluiten ze perfect aan op de thematiek van 1914.

CARNAL DESECRATION

Carnal Desecration is een brutal death metal band uit Antwerpen met ex-leden van Butcher en Warbeast.

Entree: €20,- vvk €22,50 deur