Laden Evenementen
za
11 jun

Altered Facts met StakBabber, Grit Hall, DJ Fred en DJ Fancy

Altered Facts met StakBabber, Grit Hall, DJ Fred en DJ Fancy

11-06-2022 @ 20:00 12-06-2022 @ 02:00

Stakbabber  

De Amsterdamse postpunkers maakten met Polarized (2015) al een parel van een album en brachten in  2019 een titelloze opvolger uit. Stakbabber is het geesteskind van Mick Ness, één van de mensen achter  Mecano, die werkte met Feargal Sharkey en Gino Vannelli en in het Oostblok razend populair was als  voorman van de Hongaarse band Sexepil. In de huidige samenstelling vinden we verder gitarist Rob van de  Schootbrugge, Rick Blom op bas en Ollie Schmitz op drums.  

De stijl van het tweede album kan onder de noemer Dark Wave, Post Punk, Industrial en/of Electro  geschaard worden. Maak zelf uw keus. Vleugjes New Order, Placebo, maar ook een modernere band als  Editors en soms zelfs het experimentele van Bowie, zijn terug te horen met een sound die helemaal nu is.  De songs zijn donker, heftig, hypnotiserend en bij vlagen dansbaar, mede dankzij de superstrakke  ritmesectie en Mick’s kenmerkende stem, vaak gedrenkt in effecten.

Foto: Titia Hahne.

Grit Hall  

Grit-gitaarpad springt en ploegt door donkere groovebox-grond. Kijk uit voor koele synth stabs en scapes  en keys-arpeggios, gelardeerd met woorden van weerstand en wonder.  

Groove-beuk en gritaargif dansen met synth-spuug en key-klodders. De menselijke randjes bespot door  schuurpapier in een stampende fabriekshal met uitzicht op de uitwaaierende sterrenhemel.  

Grit Hall bestaat uit Arnoud, Jörgen en Martijn, drie jongens uit ’70 en zij maken industriewave over nu.  

DJ Fancy  

Muzikant en producer sinds 1986. Werkte mee aan o.a. Dockwerk en Playing with Old Toys. Ook bekend van bands  als The Dawning, The Ordeal en V.O.I.D. MK20 en sinds 2019 Grit Hall.  

Stijl: Dark, Electronic & Industrial  

DJ Fred  

Actief sinds midden jaren ’80 van de vorige eeuw. Organiseerde diverse duistere feesten (o.a. Dockwerk en Playing  With Old Toys) en optredens op diverse duistere locaties en draaide onder meer op de legendarische Blitz-en New  Wave Cityparties. Daarnaast ook in de Blauwe Aanslag, De Sater/Rockz, Tagrijn, Langweiligkeitfestivals en op diverse  Halloweenparties. Initiatiefnemer en jarenlang resident-d.j. van Club Hell en diverse Goth-, Club- & New Wave Class X parties.  

Stijl: EBM, Post-Punk, Dark-, New, Neo & Cold Wave gelardeerd met Gothic Rock klassiekers.

INFO

  • 21:00 h. Grit Hall
  • 22:00 h. Stakbabber
  • 23:00 h. DJ’s Fred & Fancy

TICKETS €10,-

https://vimeo.com/697657123