Laden Evenementen
zo
19 mrt

PDNK presents: Balanço A3 & Thijs Nissen Trio

PDNK presents: Balanço A3 & Thijs Nissen Trio

19-03-2023 20:30 23:00

Balanço A3

Samba Jazz, de muziekstijl die Braziliaanse Samba mengde met Amerikaanse Jazz met hints van het bossa-nova-repertoire die in de jaren 50 populair werd door onder meer Sergio Mendes, Milton Banana en Edison Machado.


Twee van de mooiste Nederlandse muzikale pareltjes en Braziliaanse basvirtuoos vertrokken voor een reis naar de gouden jaren van de sambajazz. Gegarandeerd een geweldig concert vol meeslepende ritmes.


Line-up:

  • Hans Vroomas – piano
  • Matheus Nicolaiewsky – contrabas
  • Yoran Vroom – drums

Thijs Nissen Trio

Swing, ritme en melodie. Dat kunt je verwachten van het Thijs Nissen Trio. Met een solide basis van keiharde swing, schuwt deze formatie zich echter ook niet voor een lyrische ballad. Drie doorgewinterde musici met als overkoepelende factor het Great American Songbook, waardoor zij zich telkens weer weten te laten inspireren tot het kiezen van nieuw en interessant repertoire.

(Jazz)saxofonist, componist, bandleider en organisator Thijs Nissen (Venlo, 1991) is de drijvende kracht achter zijn Thijs Nissen Trio. De drummer van het trio is Mitchell Damen (Terheijden, 1992). Mitchell is ook te horen in de Nederlandse theaters met Dennis van Aarssen (winnaar The Voice Of Holland 2019). De van oorsprong Braziliaanse contrabassist Tomek van Leeuwen maakt het trio compleet.