Laden Evenementen
za
04 mei

The Restarts + Blatoidea + Disturbance

The Restarts + Blatoidea + Disturbance

mei 4 20:00 23:00

THE RESTARTS

De Restarts vormen een driekoppige punkband uit het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 1995 in Oost-Londen. Met hun mix van thrashpunk en ska-elementen hebben ze meer dan twee decennia lang podia in heel Europa en Noord-Amerika platgespeeld, waarmee ze een wereldwijde aanhang van punkliefhebbers van alle leeftijden hebben vergaard. Ze lenen hun versterking aan ongehoorde stemmen, strijden voor sociale doelen en houden zo de DIY-geest van punkrock springlevend.

Vastberaden en politiek geëngageerd financieren ze al meer dan twee decennia lang al hun eigen tours wereldwijd, van Zuid-Amerika, Indonesië en Maleisië tot aan Australië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Scandinavië, Canada, de VS en uitgebreid door heel Europa. In 2019 brachten ze hun zesde studioalbum “Uprising” uit op Pirates Press Records (San Francisco), dat met lof werd ontvangen. Momenteel zijn de Restarts druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal.

BLATOIDEA

Blatoidea is een punkband uit Londen en opgericht in 2008. Hun muziek is beïnvloed door de vroege punk van The Exploited, GBH, UK Subs, The Damned vermengd met het geluid van Motorhead, Rancid met een vleugje Rock n’ Roll en Thrash-geluid. Over de jaren heen heeft de band overal in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Japan getoerd en speelde op festivals zoals het beruchte Rebellion Festival (VK), Pod Parou (CZ), Vivelepunk (FR) en Kappunk (JP). Ze deelden meerdere keren het podium met bands als Jello Biafra, UK Subs, The Varukers, Peter and the Test Tube Babies, The Casualties, GBH, Discharge, Subhumans. In 2019 brachten ze hun derde studioalbum “Quarantine” uit.

DISTURBANCE

Disturbance heeft al 22 jaar het sloopwerk van de mens verbeeld in tijdloze punknummers. Hun derde volledige album “Tox Populi” is een hedendaagse Molotovcocktail van UK77 en 82 straatpunk met sporen van new wave en hardcore. Voor een van de langstlopende en bekendste punkbands uit Nederland lijken drie albums en een handvol andere releases misschien niet veel. Je zou kunnen denken dat de band uit een stel luie figuren bestaat. Niets is minder waar, anders zouden ze geen 6.000 mijl tour door China hebben gedaan, per trein nota bene! Hier is de echte reden voor hun selectieve productie: deze punx verafschuwen middelmatigheid. In een tijd waar kwantiteit koning lijkt te zijn, weigert Disturbance om doorsnee platen uit te brengen. Ondertussen blijven ze hun eigen weg gaan, de drums van Jo: het menselijke equivalent van een Stalinorgel. Basfanaat Jozz en gitaarverslaafde Dim scherpen het Disturbance-geluid aan, versterkt door de giftige vocale uitspraken van Rob. Qua tekst wrijven ze je geen politiek in het gezicht, maar laten je eerder de realiteit onder ogen zien en de “lippenstift-op-een-varken” ethiek van mensen die gevangen zitten in onzin in vraag stellen. Terwijl de wereld naar de knoppen gaat, zouden we de Vier Ruiters van de Apunkalypse moeten horen, alias Disturbance.

TIJDEN

Deur open: 19.30 uur
Aanvang show: 20.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

*Online ticketshop sluit 30 minuten voor opening. Deurkaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

TICKET

Voorverkoop: €12,50,-
Deur: €15,