Laden Evenementen
wo
28 sep

Blind B' & The Visionairs

Blind B’ & The Visionairs

28-09-2022 @ 21:00 23:00

Als winnaar van de Dutch Blues Award “beste blues bassist 2015” is Bart Kamp een terechte gast op het podium van Musicon.

Hij heeft gespeeld met buitenlandse artiesten als: JR Mack (NY, USA), Monti Amundson (Portland, USA), in de band: Sultans of Slide, en met  Eugene Hideaway Bridges (Tx, Usa), tevens was hij in de beginjaren van Ana Popovich de vaste bassist van haar band.

Ook in Nederland heeft hij in veel bands gespeeld, onder andere in Phil Bee’s Freedom (van de latere The Voice sr. winnaar Phil Bee) en in bands die vaak onder zijn leiding werden samengesteld, enkele voorbeelden hiervan zijn Colonel Jetski, DBF, en Blind B’& the Visionairs dus. Een band die al in veel verschillende samenstellingen heeft gespeeld en ook vaak als begeleidingsband wordt uitgenodigd om het podium met buitenlandse top-acts te delen.

Bart Kamp is een muzikant, met alleen bassist doe je hem veel te kort, in hart en nieren en probeert zijn passie, professionaliteit en gedrevenheid ook regelmatig door te geven aan jongere muzikanten. Met name op zijn podium “Fat Tuesday Party” stelt hij vrijwel ieder jaar weer jonge talenten voor aan het blues publiek, en zonder uitzondering zijn dit iedere keer weer aangename verrassingen.

Richard van Bergen is regelmatig de gitarist bij the Visionairs. Door velen in blues minnend Nederland wordt hij gezien als de beste zo niet als een van de beste bluesgitaristen In ons land. In zijn inmiddels lange carrière heeft hij al in veel verschillende bands gespeeld, enkele voorbeelden zijn: de Millstreet Bluesband, Sunset Travellers, Shiner Twins, Peter Green Tribute Band, Rootbag en zijn laatste project Richville. Al deze bands vallen op door de pure stijl waarop de muziek wordt gebracht en het authentieke van Richards geluid.

Ook zanger/mondharmonica speler Boy Vielvoye uit Haarlem is geen onbekende in de blues scene. Deze jonge frontman van Sugar Boy & the Sinners ( winnaars Dutch Blues Award Band 2012) en tegenwoordig de Gumbo Kings, weet iedere keer weer de zaal te inspireren en mee te krijgen met zijn passievolle stem en krachtige mondharmonica spel.

Drummer Jody van Ooijen (winnaar Dutch Blues Award Drummer 2012 en 2015)wordt door vele muzikanten gezien als een van de fijnste muzikanten om mee samen te werken, door zijn super strakke manier van drummen en zijn bekendheid met vele stijlen. Hij is dan ook vaak de drummer bij veel van Richard van Bergen’s projecten en onlangs was hij nog te horen als drummer bij het optreden van de Original Strikes in Musicon. Ook is hij onderdeel van Komodo die gespeeld hebben op de afgelopen versie van Waterpop.

Kortom Blind B’& the Visionairs is een band samengesteld uit top muzikanten met een rijke ervaring en ze staan garant voor een avond met een hoog niveau van blues en wellicht aanverwante stijlen muziek.

Vóór en na het optreden zal Wim Behre a.k.a ‘de Platendraaier’ met zijn eigen mix van plaatjes voor de muziek zorgen. Wim Behre draait ambachtelijke plaatjes en biedt een mysterieuze combinatie van vintage klassiekers en moderne hits.

Entree: €15,- vvk en €17,50 aan de deur.