Laden Evenementen
wo
05 apr

Blooming Music Presents: The Tambles

Blooming Music Presents: The Tambles

05-04-2023 20:30 23:00

The Tambles

Na een succesvolle tour in Spanje en uitverkochte zalen als voorprogramma van Supergrass ging de wereld op slot. The Tambles trokken zich terug in de oude garage waar ze al tien jaar repeteren. Met z’n vieren schreven ze hun meest veelzijdige plaat ooit, die werd opgenomen en gemixt door zanger en gitarist Ruben Drenth. Moeilijke tweede? Niet als je zo barst van de ideeën en het plezier als deze vier.


Scraping By heeft alles wat je in de late jaren ’60 hoorde, maar de liedjes zijn fris en de riffs heb je zeker nog niet eerder gehoord. En over divers gesproken: de plaat schiet heen en weer van country met een knipoog naar keiharde, slepende psychedelische garage met natuurlijk als uitgangspunt: rock ’n roll. Je kunt de aard nou eenmaal niet uit het beestje halen en in het geval van The Tambles moet je dat ook niet willen. De plaat blinkt uit in z’n dansbare – nu al – klassiekers.

Met riffs zo goed dat Keith Richards ze had willen bedenken, samenzang die je niet hebt gehoord sinds The Band The Last Waltz speelde en de muzikale diversiteit van King Gizzard & The Lizard Wizard zijn The Tambles klaar om Nederland te veroveren. Na hun succesvolle releasetour in najaar ’22, zijn nu de festivalweides in alle hoeken van het land aan de beurt. Get ready for The Tambles!

Tickets: €10 vvk / €12,50 deur

Deur open 20:00 / Start evenement 20:30