Laden Evenementen
wo
24 apr

Food & Music From: Indonesia met gamelan orkest + Dj Dewi

Food & Music From: Indonesia met gamelan orkest + Dj Dewi

april 24 18:00 22:00

Food & Music From

Food & Music From is een culinaire en muzikale wereldreis waar de verfijnde smaken harmoniëren met melodieën, resulterend in een overheerlijke belevenis. Elke editie staat een nieuwe bestemming centraal, en onze chef-kok creëert een exquise diner dat geïnspireerd is op de culinaire tradities van het focusland. Het grand dessert biedt niet alleen een heerlijk nagerecht, maar wordt ook vergezeld door een live optreden van een band die zich laat inspireren door de muziek van het betreffende land.

Tijdens deze editie van Food & Music From heten wij u van harte welkom in ons wereldrestaurant, waar we de Indonesische keuken centraal zetten. Onze chef-kok, geïnspireerd door de geuren en smaken van het Oosten, presenteert een met zorg samengesteld diner dat u meeneemt langs uitgestrekte sawa’s en zonovergoten palmstranden.

MENU

Voorgerecht: Indonesische loempia’s

****

Hoofdgerecht: Saté ajam, sajoer lodeh & lontong (Stukjes gekruid en gemarineerd kippenvlees aan een stokje geregen en vervolgens geroosterd, groentegerecht op basis van kokosmelk en diverse groenten, kleefrijst in blokjes gesneden).

*Vega optie: Sambal goreng tempeh (Pittig gerecht met gemarrineerde tempeh in kruiden en specerijen en vervolgens gebakken).

****

Dessert: Kolak mix (nagerecht met kokosmelk, Javaanse suiker en fruit).

MUZIEK

GAMELAN ORKEST

Aniadi Art, opgericht door Made Aniadi meer dan 20 jaar geleden, is gespecialiseerd in Indonesische dansen en muziek. Gestart met de missie om Nederland kennis te laten maken met de Balinese danscultuur, is de groep uitgegroeid tot een ensemble met een breed repertoire van dansen uit heel Indonesië. Het gamelan orkest, bestaande uit traditionele Balinese instrumenten, brengt de klanken van deze eeuwenoude muziekstijl naar het Nederlandse publiek. Met passie en toewijding introduceert Aniadi Art de unieke tonen en ritmes van gamelan, die vaak dienen als begeleiding bij ceremonies of tempelbijeenkomsten, aan een breed publiek.

Tussen de gangen door en na het Gamelan orkest draait Dj Dewi. Dewi de Vree is kunstenaar en maakt rituele geluidsperformances en installaties waarbij ze de relatie tussen mens, machine en de mystieke wereld verkent. Als Dj Dewi richt zij zich op de muzikale cultuur van haar voorouders met een mix van traditionele en experimentele muziek uit Indonesië.

TIJDEN

Deur Open: 18.00 uur
Start Diner: 18.30 uur
Gamelan Orkest: 19.45 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Diner Ticket: €30,- (incl. aperitief, drie-gangendiner & concert)

Concert Tickets: Niet dineren, maar wel het concert van Aniadi Art bijwonen? De deuren voor concertbezoekers gaan open vanaf 19.45 uur. Tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor €10,- en aan de deur voor €12,50.