Laden Evenementen
wo
21 feb

Greg Izor Band

Greg Izor Band

februari 21 21:00 23:00

GREG IZOR BAND

Greg Izor, een krachtige harmonica-virtuoos en boeiende zanger, wordt erkend als een van de belangrijke nieuwe stemmen in de blues- en harmonicawereld. Met diverse lovend ontvangen albums en vurige liveoptredens heeft hij zich gevestigd als een kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

Izors muziek heeft zijn wortels in een diep geworteld traditioneel geluid en wordt gevormd door de invloed van de harmonicameesters, evenals Louisiana blues, harde country, zuidelijke soul, swamp pop, vroege jazz en R&B. Zijn spel duwt voortdurend de grenzen, waarbij de invloed van de platen die hij heeft gehoord en de groten met wie hij in de loop der jaren heeft gespeeld, duidelijk naar voren komt. Zijn songwriting en spel zijn niet te missen en worden omschreven als “een brede muzikale achtergrond die alle soorten wortelritmes van Amerika omvat.”

Een in Vermont geboren oude ziel, Izor verhuisde naar het zuiden, naar New Orleans, om zijn handen vuil te maken. Daar werd hij mentor van Jumpin’ Johnny Sansone, een van de hedendaagse harmonicagroten, die de jonge Izor hielp zijn stijl te ontwikkelen. Izor werd een regelmatige verschijning op Bourbon Street, verdiende een nachtelijke residentie in de Funky Pirate Club en speelde in heel New Orleans, van de bekende Maple Leaf Bar en Tipitina’s tot de funky buurtbars en de clubs aan het nu legendarische Frenchmen Street.

Na een succesvolle periode in Louisiana, inclusief optredens op het New Orleans Jazz and Heritage Festival, besloot Izor zijn harmonica’s in te pakken en zijn blik te richten op Austin. In Austin verbond Izor zich met bluesiconen als Pinetop Perkins, Gary Primich, Derek O’Brien, Denny Freeman en Marcia Ball, evenals met nieuwere spelers als Mike Keller, Johnny Moeller en Nick Curran. Hij werd al snel een welkome aanvulling op de muziekscene, met intense, energieke optredens, verbluffende techniek en muzikaal gehoor, regelmatig te zien in The Continental Club en Antone’s. Zijn band, de Box Kickers, trok de aandacht in een stad verzadigd met getalenteerde muzikanten.

Izor heeft een indrukwekkende lijst van festivals en clubs in heel Europa aangedaan en is een favoriet op zowel club- als festivalpodia. Zijn aankomende album “Sustained Winds,” opgenomen met het Madrid-based opnamecollectief The Royal We, wordt verwacht in 2024. Na succesvolle tours in de VS en Europa kijkt hij ernaar uit om zijn frisse interpretatie van een klassiek Amerikaans geluid naar publiek over de hele wereld te blijven brengen.

TIJDEN

Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 21.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50