Laden Evenementen
wo
11 okt

HAAGSE POPWEEK | LAURA PALMER + THE PLAGUEBEARERS + FINE CHINA SUPERBONE

HAAGSE POPWEEK | LAURA PALMER + THE PLAGUEBEARERS + FINE CHINA SUPERBONE

11-10-2023 20:30 23:00

HAAGSE POPWEEK

Van 06 t/m 14 oktober 2023 staat Den Haag volledig in het teken van (pop)muziek waarin de Haagse muziek en muzikanten centraal staan.

Optredens, workshops, demo-panels, talentenavonden, speeddates met muziek professionals uit heel het land, de uitreiking van de Haagse Popprijzen en meer! Voor iedereen die iets met muziek te maken heeft, is dit dé gelegenheid om te leren, te netwerken en uiteraard te genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op muzikaal vlak.

In het kader van de Haagse Popweek heeft Musicon een speciaal programma samengesteld met optredens en workshops.

Programma

Laura Palmer

Laura Palmer opgericht in 2012 in Den Haag. Met de essentie van Shoegaze en een vleugje moderne experimentatie. Laura Palmer is een vierkoppige band die pakkende gitaarlijnen combineert met zwevende Drones, versterkte gitaargeluiden en experimentele vocale manipulatie.

The Plaguebearers

De Plaguebearers zijn tijdreizende punk troubadours uit de middeleeuwen die de zwarte pest verspreiden met hun doedelzak, fluiten, zang, draailier, en getrommel. Niemand ontsnapt aan de ratten en vlooien die hen door de tijd meevolgen! 

Fine China Superbone

FINE CHINA SUPERBONE is een noise-/mathrock formatie uit Nederland die rond het jaar 2000 begon en al snel bekendheid verwierf voor hun manisch woeste noise/punkrockshows die berucht waren om hun verstorende en chaotische karakter. De uitgave “Hoe lang is een Chinees” (2002) weerspiegelt het geluid van die periode, beïnvloed door bands als Unsane, Dazzling Killmen en dergelijke. Nadat de zanger de band verliet, gingen ze verder als een instrumentaal viertal. Geen zang betekende meer vrijheid om meer lagen en complexiteit in de nummers te gebruiken, uiteraard zonder het vintage FINE CHINA SUPERBONE chaos en zenuwachtigheid uit het oog te verliezen, met de gitaarriffs die allemaal tegen elkaar in draaien en malen, en rond de eigenaardige patronen die door drums en bas werden neergelegd.

In 2017 merkten ze dat ze strakker speelden dan ooit tevoren, en dus was het tijd voor een ander album, dat ze opnamen en mixten in de geweldige stad Londen in januari 2018, met Wayne Adams in zijn Bear Bites Horse Studio – een plek waar veel andere geweldige platen zijn opgenomen (USA Nails, Death Pedals, Nitkowski om er een paar te noemen). Dit prachtige album ‘Plaguey’ werd u gepresenteerd door het Geertruida platenlabel. Het geweldige cover artwork, zoals bij eerdere FCSB-uitgaven, werd verzorgd door de Nederlandse kunstenaar Zeloot.

De band heeft zojuist een nieuw album opgenomen, opnieuw met Wayne Adams in Londen. Het album wordt begin 2024 uitgebracht.

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketverkoop. Kaartjes aan de entree zijn verkrijgbaar voor €12,50