Laden Evenementen
zo
07 jan

HAN BENNINK & TERRIE EX

HAN BENNINK & TERRIE EX

07-01-2024 20:30 23:00

HAN BENNINK & TERRIE EX

Meesterlijke improvisaties van Han Bennink en Terrie Ex op zondag 7 januari in Musicon. Dit dynamische duo zal een uniek concert ten gehore brengen, geïnspireerd door de intrigerende composities van hun laatste album, “Instants”.

In de wereld van improvisatiemuziek hebben Bennink en Ex hun sporen verdiend, en dat is te horen op hun recente album. Het bewijs dat een improvisatie-album met slechts drums en gitaar niet alleen werkt, maar ook de luisteraar betovert. Net als op hun eerdere samenwerkingen uit 2000 en 2007 laten ze op “Instants” zien hoe goed luisteren naar elkaar de essentie is van subliem improviseren.

Dit meeslepende album, vorig jaar opgenomen in een sfeervolle Franse zaal met publiek, vormt de basis voor het unieke concert in Musicon. Gedurende betrekkelijk korte stukken laten Bennink en Ex hun intuïtie de vrije loop. Het draait niet om virtuositeit; Bennink bespeelt een bescheiden drumkit, terwijl Ex zijn afgeragde gitaar met allerlei voorwerpen bewerkt. Het resultaat is een meesterlijke dialoog waarbij luisteraars worden meegenomen buiten de verwachtingspatronen.

Het is de kunst van het vasthouden van de aandacht zonder enige verslapping die dit duo beheerst. Bennink en Ex houden elkaar scherp, waardoor elk stuk een unieke reis wordt. Geniet van de verrassende wendingen, waarbij Bennink bijvoorbeeld subliem reageert op de ontregelende klanken van Ex, voorkomend dat het geheel in voorspelbare marsritmes blijft hangen.

Mis dit bijzondere concert vol briljante improvisaties niet, waar luisteren naar elkaar de sleutel is tot muzikale magie. Han Bennink en Terrie Ex beloven een meeslepende ervaring die je nog lang zal bijblijven!

TICKETS: €14,-

Deurprijs wijkt af van reguliere ticketprijs. Kaarten aan de deur zijn verkrijgbaar voor €16,-