Laden Evenementen
vr
11 feb

Hats Barn (F) + Grafjammer + Asgrauw (CANCELLED)

Hats Barn (F) + Grafjammer + Asgrauw (CANCELLED)

11-02-2022 @ 20:00 23:00

Hats Barn

Het Franse Hats Barn is begonnen als soloproject, live werd de band bijgestaan door sessiemuzikanten en eerder was Abystrum een vast bandlid. Anno 2018 is er weer sprake van een project. Live is het een volledige band. Muzikaal is de band op en top jaren negentig black metal. Het raast en het tiert, maniakale krijsen rijzen boven de muziek uit die bij vlagen de vorm van een helse storm aannemen. Fans van snelle, venijnige black metal en liefhebbers van Franse black in het bijzonder gaan gegarandeerd uit hun plaat.

Grafjammer

Grafjammer komt uit Utrecht en brengt black metal, met een aantal kanttekeningen. De punk & thrash voorliefde van de bandleden valt namelijk moeilijk te negeren. Necrorock, zo noemen ze het zelf, waarbij het gehalte Carpathian Forest, Tsjuder, Darkthrone en oudschoolse Impaled Nazarene zeker vermeld moet worden, ook al kent alles zijn oorsprong hier bij Venom. De meest recente CD ‘Zoute Kwel’(2020) blaast en knart als een malle. De band verzorgt zijn PR ook prima, met verschillende video’s die verschillende tempo’s laten horen, allen binnen dezelfde range van thrash, D-beat, grinderige black en smerige punkass rock. Ook de heupen krijgen de kans zich hierop voort te bewegen, zodat de pit zich in verschillende richtingen zal verschuiven. Volledig bezeten door evil, zoals het iconische Nifelheim hen voortoonde.

Asgrauw

Asgrauw is een driemanformatie uit Groesbeek met een voorliefde voor Scandinavische black metal uit de jaren negentig. Drummer Batr, die al speelde in de bands Sagenland en Meslamtaea, heeft in de zangers Vaal (ook gitaar) en Kaos (ook bas) twee zielsverwanten gevonden waarmee hij vorm kan geven aan zijn muzikale ideeën. Er wordt ‘gezongen’ in zowel het Nederlands als Groesbeeks dialect en de teksten zijn volledig gewijd aan oude regionale mythen. Verwacht snelle riffs, helse kreten, gesproken stukken en mystieke synths.