Laden Evenementen
vr
13 mei

Impact + Ear Danger

Impact + Ear Danger

13-05-2022 @ 21:00 23:00

IMPACT

Impact werd opgericht in 1981 door zanger Thierry Plisson. In die tijd waren er nog niet zoveel hardrock/heavymetal bands in Nederland. Bekende bands uit die tijd waren Highway Chile, Picture en Bodine, allemaal bands waar Impact vaak het podium mee deelde. Het belangrijkste wapenfeit uit die tijd was de LP ‘Never Too Young To Rock’ uit 1983, maar ook hun drie bijdrages aan de legendarische verzamelaar ‘Metal Clogs’ uit 1982 mag niet overmeld blijven.

Het Nederlandse podiumcicuit werd in die tijd veelvuldig aangedaan en in 1987 verscheen de tweede LP ‘The Flag’. In de jaren 90 verdween de band uit zicht, onder meer dan een enorme hoeveelheid personele wisselingen en de opkomst van de grunge.

In 2013 kwam de band weer boven water middels een bijdrage aan de ‘Dutch Steel’ compilatie, uitgebracht door de bekende rockjournalist Robert Haagsma. Vanaf 2016 was de hernieuwde band ook weer live te bewonderen op o.a. het Rotterdam Rocks Festival in Baroeg, waar in 2017 zowaar een live-album van verscheen.

EAR DANGER

De heavymetal band Ear Danger is ooit in 1981 ontstaan in Hoogvliet en heeft tot 1984 aardig aan de weg getimmerd met een reeks aan demo’s. De band stopte in 1984 voorlopig, maar twee bandleden Dick Vijgen (drums) en Matt Verschoor (bas) hielden contact en besloten de band in 2007 opnieuw te formeren. Buiten Dick en Matt wel met nieuwe en jongere muzikanten. Nadat Vlaardinger Leon Lohmann bij de band gekomen was als zanger/gitarist, is de band terecht gekomen bij de Muziekfabriek In Vlaardingen in 2008. Dat is dan nu tien jaar geleden en de band beschouwt de muziekfabriek dan ook als hun “thuishaven”. Inmiddels zijn er twee LP’s en een EP uitgebracht en verschijnt op 9 april de LP ‘Still Going Strong’. Vandaag laat Ear Danger horen dat pure heavy metal nog steeds springlevend is.