Laden Evenementen
vr
03 mei

Kreukelzone

mei 3 20:30 mei 4 01:30

KREUKELZONE

Musicon Den Haag roept je op om de Kreukelzone te ervaren, dé broedplaats waar het Nederlandse underground hart klopt voor garagerock, post-punk, wave-punk en meer. Hier vieren we de rauwe energie van opkomende en lokale bands, een explosieve mix van oorspronkelijke klanken die de verzuilde genre-normen overstijgt.

Dit festival omarmt de ongepolijste zone, waar de echo’s van vernieuwde rebellie en regeneratie in de kreukels weerklinken. Ons doel is om de bruisende diversiteit en creativiteit van deze genres te belichamen, met een podium voor zowel gevestigde lokale namen als opkomende ontdekkingen. We laten de kracht van muziek zegevieren, ongeacht de vastgestelde normen.

LINE UP

COLERE

Belgische razende hardcore punkband, gedreven door d-beat. Ze brengen snelle en agressieve nummers, doordrenkt met dat heerlijk ouderwetse punkgeluid in allerlei varianten. Voeg daar wat mid-tempo anti-hymnes aan toe, samen met de verwoestende pit-clusterbommen, et voilà: Colère!!!

FLYING TYGERS

The Flying Tygers spelen muziek die stevig verankerd is in de beat-explosie en de psychedelische oerpunk van de jaren zestig. Explosie, dus. Punk, inderdaad. En de jaren zestig, ja, maar geen hippie muziek, want pas héél laat in de jaren zestig kwamen de hippies met hun lange gitaarsolo’s (en sommigen hielden er nooit mee op). Nee, in de sixties vóór die tijd was het allemaal een heel stuk wilder. En dat is de garagerock van The Flying Tygers dus ook. Geen suffe liefdesliedjes, maar fuzzgitaar, snerpend orgeltje, en met z’n allen gaan als de brandweer, liever uit de bocht vliegend dan netjes op het paadje blijvend, zodat iedereen ziet en hoort dat sixtiespunk was waar punk ècht begon. Ja, en dan moet je gaan opnoemen wie er in de band zitten en wat die allemaal voor stoers hebben gedaan. Nah. Zit wel goed.

BLEEDROOT

Linkse babyetende anti-fascistische pro-choice pussy-bleedende cisgender-onderdrukkende gekke feministe en boze queer groente-punk, die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid en gendergelijkheid. Met een passie voor activisme en muziek, streven ze naar verandering en bewustwording in de maatschappij.

THE MONO KIDS

Twee uit Brabant (Eindhoven/Boxtel) bevriende maar tegenovergestelde persoonlijkheden bundelen eind 2022 hun krachten als The Mono Kids. Onder het motto D-I-Y neemt de band hun garage punk nummers op in de eigen Studio Schultenbrau, waardoor een lo-fi tintje gegarandeerd is. Mede door hun energieke podiumpresentatie deed de groep in het voorjaar van 2023 een serie optredens in het kader van de ‘My Little Pony’ tour, en verzorgde men voorprogramma’s van onder andere Los Peppes (UK), Sowt en 69 Charger.

De bandleden speelden eerder al jarenlang samen in diverse bands en deden al vele optredens in binnen en buitenland (oa clubcircuit in Nederland zoals Paradiso/Amsterdam, festivals Noorderslag/Groningen en Metropolis/Rotterdam, maar ook in The Wild at Heart/Berlijn).

TIJDEN

Deur open: 20:00 uur
Aanvang show: 20:30 uur
Verwacht einde: 01:30

TICKETS

Voorverkoop: €9,-
Deur: €12,-