Laden Evenementen
zo
29 okt

La Bomba afscheidsconcert

La Bomba afscheidsconcert

29-10-2023 20:30 23:00

Afscheidsoptreden LaBomba.

Zes jaar geleden gingen de 3 mannen van Labomba voor het eerst samen een repetitieruimte binnen om te kijken of hun muziekstijlen, karakters en ideeën wel bij elkaar pasten voor een nieuw project genaamd LaBomba.

En jawel…..dat was bij Musicon, waar bassist Dave Bordeaux al jaren kwam met diverse bands, net als gitarist Maroen Franse. Met drummer Peter Nelissen erbij werd het een snelkookpan van metal, rock en roots/blues. Binnen 5 minuten wisten de bandleden het. Dit klonk en voelde wel heel lekker. Een goede basis om eigen muziek te schrijven, opnemen en veel live te spelen.

Een paar maanden later werd het eerste album geschreven op Texel in een gehuurde studio en kort daarna opgenomen en uitgebracht.

Er kwamen veel goede recensies waarbij de sound werd omschreven als een mix van Aerosmith met een vleugje Red Hot Chili Peppers.

Er volgde 2 jaar later nog een tweede album op vinyl, opgenomen in België. Dat album werd gepresenteerd tijdens Eurosonic/Noorderslag. Weer werd het album goed ontvangen in de muziekpers en een release tour begon langs o.a. Paard en Paradiso en toen …….veegde Corona alles weg.

In die Corona tijd werden nog wel de nodige nummers geschreven en vervolgens via de streamingdiensten uitgebracht.

De band was succesvol op de nodige festivals, was vaak te gast bij Countdown Café (5 x) en trad een aantal maanden geleden nog live op bij Radio Veronica, waar een coverversie van I Got Mine van Black Keys heel goed in de smaak viel.

De bandleden kunnen nog prima met elkaar opschieten, maar de drang om nog meer muziek te schrijven als LaBomba verdween langzaam een beetje. Dus……time to move on and…let’s go with bang! op de plaats waar het 6 jaar geleden allemaal begon. In Musicon.

Be there and rock your socks off!

deur open: 20:30

aanvang concert 21:30

Entree: €7,50 vvk €10,- deur