Laden Evenementen
za
10 aug

Musicon Punkfest: Strung Out + Belvedere + Drunktank

Musicon Punkfest: Strung Out + Belvedere + Drunktank

augustus 10 20:00 23:00

MUSICON PUNKFEST

Op zaterdag 10 augustus barst Musicon uit zijn voegen tijdens een punkfest met internationale allure. Strung Out, Belvedere en Drunktank schitteren op de line-up van dit punkfeest.

LINE UP

STRUNG OUT

Het tiende album van Strung Out, genaamd “Dead Rebellion,” markeert een nieuwe fase in hun 35-jarige carrière. Ondanks dat het tijdens de pandemie is geschreven, was het de bedoeling om los te komen van het vorige album en een frisse start te maken. De punk metalband, bestaande uit Jason Cruz, Jake Kiley, Rob Ramos, Chris Aiken en Daniel Blume, verlegt de focus naar meer mid-tempo, zwaardere en melodieuze elementen. De teksten van het album reflecteren op technologie en verdeeldheid in de samenleving, met Cruz die hoopt dat het kan bijdragen aan het afbreken van ideologische muren tussen mensen. Hoewel politiek niet de primaire focus is, weerspiegelt het album de tijdgeest en het destructieve politieke klimaat, vooral in de VS. Ondanks de druk om politiek te zijn, beschouwt Cruz de band als menselijk en benadrukt hij de kracht van samenwerking om iets moois te creëren. “Dead Rebellion” is niet alleen een muzikaal statement, maar ook een oproep tot eenheid in een verdeelde wereld, waarbij Cruz vastbesloten is om op de heuvel van zijn overtuigingen te sterven.

BELVEDERE

Canadese skate-punklegendes Belvedere hebben nauwelijks een introductie nodig. Ze zijn helden van snelle, furieuze, melodieuze punk, die nooit het zicht op hun wortels zijn verloren. Opgericht in 1995 en oorspronkelijk niet eens bedoeld om live op te treden, groeide de baanbrekende band uit Calgary, Alberta, al snel uit tot een reputatie in de underground punkscene vanwege hun razendsnelle snelheid en melodieuze zang. Ze hebben getoerd in meer dan 35 landen en meer dan 2000 shows gespeeld.

In 2020 vierden ze het 25-jarig bestaan van de band, maar vanwege verplaatsingen van hun tours naar 2021 voelde de band de behoefte om hun zesde volledige album, “Hindsight Is The Sixth Sense,” te schrijven en op te nemen. Het album bevat een furieuze mix van oud en nieuw, waarbij de nieuwe richting in songwriting wordt toegeschreven aan nieuwe leden Dan Wollach op gitaar en Ryan Mumby op bas. De vertrouwde snelheid, riffs, inzichtelijke teksten en meezingharmonieën zijn allemaal nog aanwezig dankzij drummer Casey Lewis en leadzanger en oprichter Steve Rawles.

“Hindsight Is The Sixth Sense” bestaat uit 13 nieuwe tracks en is uitgebracht op Thousand Islands Records in Noord-Amerika en Lockjaw Records in Europa en het Verenigd Koninkrijk. In 2022 en 2023 haalde Belvedere alles in wat was geannuleerd/uitgesteld (en meer). In 2024 zal hetzelfde doorgaan met de band die tourt door de VS, Canada, Europa, Japan en Australië.

DRUNKTANK

Drunktank brengt snelle, melodieuze, meezingbare skatepunk uit de jaren 90 in de traditie van Epitaph, Fat Wreck Chords en Burning Heart bands, gecombineerd met riffs en gitaarharmonieën uit de metal van de jaren 80. De Nederlandse skatepunkers begonnen in 2003 en brachten vier EP’s en twee full-length albums uit: “The Infamous Four” (2010) en “Return of The Infamous Four” (2019).

‘Return Of The Infamous Four’ werd uitgebracht en gedistribueerd door meer dan 20 platenlabels wereldwijd, behaalde de tweede en vijfde plaats in de top 100 van ‘beste plaat van het jaar 2019 award’ bij Melodic Punk Style en Skatepunkers, de twee grootste polls in de skatepunk scene. Drunktank werd uitgeroepen tot Punk/Hardcore band van het jaar 2019 en Punk full length album van het jaar 2019 op de Amerikaanse radiozender Radio Roach.

Drunktank tourde door heel Europa, speelde op festivals zoals Brakrock, Punkrock Holiday, Groezrock, Jera On Air, Xtreme Fest en opende voor bands als Lagwagon, No Fun At All, Satanic Surfers, Strung Out, Voodoo Glow Skulls, Pulley, A Wilhelm Scream en vele anderen.

In september 2023 ging Drunktank op tournee door Canada met Ten Foot Pole, waar ze optraden op drie festivals (Music 4 Cancer, Envol et Macadam en Le Délüge) en vijf clubshows. Om deze tour te promoten, bracht Drunktank een nieuwe single genaamd ‘Kindle The Flame’ uit en een Canadese heruitgave van “Return of The Infamous Four” via Thousand Island Records.

TIJDEN

Deur open: 19.30 uur
Aanvang show: 20.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €20,-
Deur: €25,-