Laden Evenementen
za
24 feb

Nachtschade - The International EBM-day Edition

Nachtschade – The International EBM-day Edition

februari 24 21:00 februari 25 01:30

NACHTSCHADE

Na een zeer succesvolle editie presenteren we op zaterdag 24 februari de tweede editie van het darkwave-evenement ‘Nachtschade’. Opnieuw hebben we vanuit de krochten van de nacht een waanzinnige line-up samengesteld.

TICKETS

TICKETS: €8,-

*Voorverkoop verschilt van deurprijs. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €10,- zolang de voorraad strekt.

LINE UP

CAUSENATION (LIVE)

Causenation, een krachtig trio met wortels in Antwerpen en Gent, werd in 2015 opgericht door Vain Sacrosanct en heeft sindsdien een indrukwekkende muzikale reis doorgemaakt. Het gezelschap werd later versterkt door Dries De Vreeze in 2022 en Jonas aka heRRnia in 2020. Samen brengen ze een intrigerende mix van elektronische, donkere muziek die resoneert met invloeden variërend van EBM à la Absolute Body Control en Vomito Negro tot de tijdloze New Wave van bands als New Order en Depeche Mode. Bovendien is er in sommige van hun nummers zelfs een vleugje Post-Punk te herkennen.

In 2023 bracht de band hun EP “Divided We Fall” uit, waarbij Causenation voortbouwde op hun herkenbare geluid en de focus meer op de dansvloer legde. Dit resulteerde in opzwepende nummers als “The Time Has Come” en “Divided We Fall”, waarvoor de band zelfs een video opnam.

Live op het podium biedt Causenation een gevarieerd spektakel met de flamboyante frontman en podiumbeest Vain Sacrosanct, ondersteund door toetsenman Dries alias Guy Tallo. Drummer heRRnia voegt strakke en beukende ritmes toe aan het geheel. Causenation overstijgt niet alleen de uitvoering van hun nummers op het podium, maar levert altijd een strakke en goed voorbereide show met aandacht voor interactie met het publiek. De band weet keer op keer een gedenkwaardige ervaring te creëren die zowel muzikaal als visueel indruk maakt.

NACHTRAAF (DJ)

Nachtraaf, een Nederlandse Industrial DJ, verlegt de grenzen tussen de donkere alternatieve dansgenres. Het is vooral de melodie die de kloof tussen genres overbrugt en het unieke geluid van Nachtraaf als DJ definieert.

De carrière begon in 2012 bij de legendarische locatie De Vinger in Den Haag tijdens het Goth Class-X-evenement. Al snel volgde het opzetten van een eigen evenement genaamd Gotikus Industrialis. In die tijd merkte Nachtraaf op dat jongere DJ’s weinig mogelijkheden hadden om op te treden. Er was maar één optie, en dat was het doorbreken van het status quo.

Na het winnen van de Summer Darkness DJ Contest in 2013 richtte hij The New Industrial Generation (TNIG) op en ging hij door met het organiseren van showcase-avonden voor jonge DJ’s. Deze inspanningen vielen op en wekten de interesse van verschillende organisatoren van evenementen en festivals. Hierop volgden grotere evenementen onder de naam Blacksun Corp. met bekende bands. Daarnaast begon Nachtraaf een maandelijkse radioshow bij Radio Tonka (92.0 FM) genaamd Industrial Generation. Sinds 2015 is hij mede-organisator van de LUVST-feesten. In 2019 startte hij samen met DJ FritZ een maandelijkse radioshow bij Dark Asylum Radio.

Met optredens over heel Europa en Japan, variërend van kleine evenementen tot grote festivals, heeft Nachtraaf zich bewezen als een veelzijdige en invloedrijke DJ in de dark alternative scene.

[FLRS] (DJ)

[FLRS] begon met dj’en in 1991 en draaide voornamelijk industrial/EBM, neo folk en darkwave. In 1997 startte [VLRK] het in Den Haag gevestigde EBM-project Grendel. Kort daarna voegde [FLRS] zich bij de band voor live synthesewerk. Na de eerste twee albums en intensief toeren, verliet [FLRS] de band in 2003 en richtte zich op dj’en bij het Gothic/EBM/Industrial dansfeest ‘Crna Ruza’ in De Fabriek in Zaandam. Na een lange afwezigheid van de scene keert [FLRS] vanavond, op internationale EBM-dag, terug en zal hij je vermaken met old school EBM/Industrial dansmuziek.

PANTSER FABRIEK (LIVE)

Oldschool EBM / Anhalt uit Den Haag!