Laden Evenementen
wo
11 jan

Niki Buzz & Winston Scholsberg: Blues Revisited

Niki Buzz & Winston Scholsberg: Blues Revisited

11-01-2023 20:00 23:00

Blues Revisited

Heb je je ooit afgevraagd hoe de blues van Afrika naar Amerika kwam?

Meester Muzikant en verhalenvertellers Winston Scholsberg en Niki Buzz sloegen de handen in elkaar om die vraag te beantwoorden. Niki Buzz, legendarische gitarist en zanger, werd geboren in Louisville, Kentucky in het zuiden van de Verenigde Staten, pal in het midden van de blues. Hij groeide op met de blues van onder meer Sun House, Robert Johnson, Howlin’ Wolf, BB King en vele anderen. Aan de andere kant slagwerkkampioen Winston Scholsberg die werd geboren in Suriname en middenin de Afrikaanse cultuur de wereld leerde kennen.

Winston en Niki spelen al sinds 1993 samen in verschillende projecten en besloten dit jaar om samen te werken en echt helemaal terug te gaan naar Afrika om de roots van de blues te ontdekken. Winston ging onlangs naar Ghana en sprak, speelde en studeerde met de muzikanten en mensen met grote kennis en wijsheid om hem de Afrikaanse wortels van de blues uit te leggen.

Een verhaal dat gedeeld zal worden onder de titel “blues revisited”, waar we de kennis en de geschiedenis van de blues vanuit een Afrikaans perspectief zullen vertellen, compleet met originele instrumenten en spannende verhalen waarvan we zeker weten dat u ze leuk zult vinden.