Laden Evenementen
wo
15 mei

Pessimist + Demiurgon

Pessimist + Demiurgon

mei 15 20:00 23:00

PESSIMIST

PESSIMIST is een toonaangevende band uit de vroege deathmetalscene van Baltimore, Maryland. Met hun 1993 demo “Dark Reality” begonnen ze als openingsact voor bekende namen als Incantation, Deicide en Malevolent Creation. In 1995 bracht de band de EP “Absence of Light” uit en trad op met bands als Testament, Forbidden, Suffocation en Napalm Death.

In 1997 tekende PESSIMIST bij Lost Disciple Records en bracht hun debuutalbum “Cult of the Initiated” uit, dat hoog scoorde op de CMJ Top 40 Loud Rock Charts en wereldwijde erkenning kreeg. De band bleef actief in de Mid-Atlantische regio en trad op met bands als Cryptopsy, Nile, Gorguts, Dying Fetus en Vader. In 1999 maakten ze hun eerste Europese tour met Fleshless (Cz).

PESSIMIST bracht in 1999 hun tweede album, “Blood For the Gods”, uit dat hoog op de CMJ Top 30 kwam en lof ontving in SOD Magazine. De band staat bekend om hun unieke mix van brute en technische black/deathmetal met thrashinvloeden, sterke songwriting en krachtige liveoptredens.

In 2001 nam de band in Tampa, Florida hun derde album “Slaughtering the Faithful” op met producer Erik Rutan. Meer shows volgden met bands als Morbid Angel, Hate Eternal en Cannibal Corpse. PESSIMIST blijft actief en heeft in 2019 de single “Keys to the Underworld” uitgebracht, voorafgaand aan het schrijven van hun volgende album.=

DEMIURGON

Demiurgon is een Italiaanse deathmetalband die in 2014 is opgericht. Deze band is voornamelijk ontstaan uit de as van een eerdere band genaamd Hatred, die in 2011 een volledig album uitbracht (getiteld “The Bleeding Architecture”) en een 4-way split-cd in 2014 (getiteld “Quadrum Plague Split”) samen met Cenotaph, Mortal Torment en Demoniacal Genuflection, uitgegeven door Coyote Records. De line-up omvat leden van Unbirth (brutal deathmetal) en Darkend (black metal), en het belangrijkste doel is om kwaliteitsvolle deathmetal te produceren geïnspireerd door bands als Hate Eternal, Immolation of Internecine.

  • Doors: 19:30
  • 1st band: 20:00
  • Reaping Flesh 21:00
  • Pessimist: 22:00
  • End: 23:00
  • Tickets: €15,- presale €17,50 at the door