Laden Evenementen
za
02 dec

PUNKFEST: VENTURAS + MAIN LINE + DRUNKTANK + DARKO

PUNKFEST: VENTURAS + MAIN LINE + DRUNKTANK + DARKO

02-12-2023 19:00 23:00

PUNKFEST

Tijdens Punkfest brengen we je een explosieve en verwoestende mix van punkrockgeluiden die als een mokerslag je ziel doorklieven. De moshpits zullen als een oorlogszone zijn, de gitaren zullen genadeloos scheuren en de energie is grenzeloos. Maak je klaar voor een avond vol opstand, totale anarchie en ongefilterde punkrock. Deze avond gelden er geen regels, geen grenzen, en geen genade. Alles zal verpletterd worden, en we kunnen niet wachten!

TIMETABLE

Deur open | 19.00 uur
Venturas | 19.30 uur
Main Line | 20.25 uur
Drunktank | 21.20 uur
Darko | 22.20 uur

TICKETS

TICKETS: €12,-

*Deurprijs wijkt af van voorverkoop. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €15,-

LINE UP

DARKO

Darko is een razernij van melodische, harde punk. De vijfkoppige band uit Guildford mengt op meesterlijke wijze complexe, emotionele post-hardcore met meer karakteristieke skate-punk invloeden om nummers te creëren die je zullen inspireren terwijl ze in je hoofd blijven hangen.

Darko’s EP “Sparkle” uit 2022 luidt een nieuw tijdperk in voor de band. Ze hebben een nieuwe zanger, Tom West (Almeida), verwelkomd, die zowel vocale helderheid als visie aan de band brengt en al snel populair is bij fans. De opzwepende refreinen testen de indrukwekkende vocale reikwijdte van West en passen natuurlijk bij de intrigerende verstrengeling van schone en overstuurde gitaren die kenmerkend zijn voor Darko.

In meer dan 10 jaar van touren heeft Darko wereldwijd een trouwe aanhang opgebouwd. Ze hebben gespeeld in meer dan 37 landen, waaronder tournees in Japan, Australië en Canada. Ze zijn een populaire keuze op het Europese festivalcircuit en hebben opgetreden op evenementen als Punk Rock Holiday (Slovenië, hoofdpodium), Music 4 Cancer (Canada), Jera on Air (Nederland), EXIT Fest (Servië), KNRD Fest (Duitsland, headliner), Brakrock (België) en Mighty Sounds (Tsjechië), om er maar een paar te noemen.

DRUNKTANK

Drunktank brengt je snelle, melodieuze, meezingbare skatepunk uit de jaren 90 in de traditie van bands zoals Epitaph, Fat Wreck Chords en Burning Heart, gecombineerd met riffs en gitaarharmonieën uit de jaren 80 metal. Deze Nederlandse skatepunkers zijn begonnen in 2003 en hebben vier EP’s en twee volledige albums uitgebracht: “The Infamous Four” (2010) en “Return of The Infamous Four” (2019).

“Return Of The Infamous Four” werd uitgebracht en wereldwijd verspreid door meer dan 20 platenlabels en behaalde de tweede en vijfde plaats in de top 100 van het ‘beste album van het jaar 2019’-prijs bij Melodic Punk Style en Skatepunkers, de twee grootste peilingen in de skatepunkscene. Drunktank werd bekroond tot Punk/Hardcore band van het jaar 2019 en Punk volledig album van het jaar 2019 bij de Amerikaanse radiozender Radio Roach.

In september 2023 ging Drunktank op tournee in Canada met Ten Foot Pole, waar ze optraden op drie festivals (Music 4 Cancer, Envol et Macadam en Le Délüge) en vijf clubshows speelden. Ter promotie van deze tournee bracht Drunktank een nieuwe single uit genaamd ‘Kindle The Flame’ en een Canadese heruitgave van “Return of The Infamous Four” via Thousand Island Records.

MAIN LINE 10

MAIN LINE 10 is een melodische hardcore band die in 2005 is opgericht in Mallorca, Spanje. Sinds 2005 hebben ze talloze tournees gemaakt over de hele wereld (Japan, Italië, Taiwan, Slovenië, Nederland, Duitsland, België, Spanje…) en opgetreden op verschillende festivals zoals Resurrection Fest, Punk Rock Holiday, Jera on Air, tsunami xixon en Mallorca & Roll, onder anderen. Ze hebben ook het genoegen gehad om het podium te delen met bands als Bad Religion, NOFX, Ignite, Slipknot, Trivium, Parkway Drive, enz. Ze hebben 3 EP’s, 5 LP’s en talloze singles opgenomen en zijn verschenen op verschillende compilaties. In maart 2022 brachten ze hun nieuwste EP “PAINFUL” uit, opgenomen, gemixt en gemasterd in Mallorca door Nico Beninato bij “Kimera Recordings” (Ingested, Noiseast…).

VENTURAS

Snelle riffs, meeslepende drums, een onderscheidende stem. Venturas heeft alles wat een moderne skatecoreband kenmerkt. Sinds 2004 schieten de mannen uit de oefenruimtes van de beroemde AJZ Bahndamm Wermelskirchen recht uit hun hart, voorbij aan alle trends. Ontelbare clubshows en optredens op festivals zoals het Manchester Punk Festival, KNRD Fest en Punk Rock Holiday onderstrepen hun rol in de scene en bezorgen deze sympathieke heren een voortdurend groeiende fanbase.