Laden Evenementen
vr
08 sep

Rhapsody Of Fire + Avaland +Symphonity

Rhapsody Of Fire + Avaland +Symphonity

08-09-2023 21:00 23:00

RHAPSODY OF FIRE

Keyboardist / songwriter en medeoprichter van het oorspronkelijke Rhapsody, Alex Staropoli, is geen onbekende als het gaat om verandering. Van de evolutie van de band naar Rhapsody Of Fire in 2006, het afscheid nemen van gitarist / medeoprichter Luca Turilli in 2011, tot het verwelkomen van nieuwe zanger Giacomo Voli in 2016, Staropoli heeft standgehouden en is vooruitgegaan, zelfs toen het van buitenaf leek alsof alles uit elkaar viel. Met elke verandering heeft Rhapsody Of Fire tegen alle verwachtingen in succes behaald en fans en critici weten te overtuigen met elk opeenvolgend album. Misschien was de grootste test het twaalfde studioalbum van de band, “The Eighth Mountain” – uitgebracht in 2019 – waarin voor het eerst in de geschiedenis van de band niet door Turilli was geschreven, en het eerste opgenomen werk van Voli als frontman van Rhapsody Of Fire.

“Glory For Salvation” zou geen Rhapsody Of Fire-album zijn als het niet gebaseerd was op een concept. Het dient als het tweede hoofdstuk van de Nephilim’s Empire Saga, die begon met “The Eighth Mountain”. De saga draait om de vraag van verlossing en de waarde van het leven. De held is zich bewust van zijn fouten, wil ze herstellen om verlossing te zoeken en te vechten voor wat juist is. Door een stap te zetten naar de echte wereld, beschouwt Staropoli de saga als de ontwikkeling van een individu; een ontwikkeling die een persoon naar het hoogste punt brengt, namelijk de volledige realisatie van wie hij of zij werkelijk is. Het concept is ontwikkeld door Roby De Micheli en Staropoli, met de teksten geschreven door Giacomo Voli en als allerlaatste element toegevoegd aan de muziek.

Met dertien albums, drie EP’s en twee live-albums in meer dan 24 jaar is deze band hier om te blijven!

AVALAND


Geïnspireerd door fantasy, alchemie, legendes en geschiedenis heeft Adrien 10 verhalen bedacht die zich afspelen in verschillende tijdsperioden en die 10 belangrijke hoofdstukken vertellen van de magische plek die hij Avaland heeft gedoopt.

Adriens muzikale invloeden begonnen al op jonge leeftijd met Alan Parsons Project. Als tiener ontdekte hij in zijn vaders platencollectie bands als Yes, Deep Purple, Genesis en Journey. Zijn nieuwsgierigheid leidde hem stap voor stap naar hardrock en heavy metal, en natuurlijk naar zijn huidige belangrijkste invloeden: Avantasia, Ayreon, Savatage…

SYMPHONITY

Met opzwepende hymnes, een grote dosis klassieke melodieën en slim gespeelde, uitdagende gitaarpartijen, en de onmiskenbare vocalen van Olaf Hayer (ex-Luca & Turilli), bereikte SYMPHONITY moeiteloos internationale standaarden. Na verschillende tegenslagen keerde de band terug met het krachtige “Marco Polo (Deel 2) – Crimson Silk)”, waarin hun nieuwe vocalisten Antonio Abate (Perseus) en Mayo Petranin (ex-Signum Regis) te horen waren.

De nieuwe line-up van de band werd in juli 2021 compleet gemaakt met de aankondiging van de nieuwe toetsenist Johannes Frykholm (PALANTÍR). Met deze line-up werkte de band aan een nieuw album dat in mei 2022 zal worden uitgebracht en de titel “Marco Polo – The Metal Soundtrack” zal dragen.