Laden Evenementen
zo
29 dec

ROBBERT FOSSEN BLUESBAND

ROBBERT FOSSEN BLUESBAND

december 29 21:00 23:00

ROBBERT FOSSEN BLUESBAND

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend.
De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. Er zijn in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen.

In de band spelen maar liefst drie Blues Award winnaars; Robbert Fossen (beste blueszanger) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.

Op het nieuwste album ‘Get off on it’ is een blazerssectie te horen en zijn drie top zangeressen toegevoegd voor de backing partijen. Op het album staat een slimme mix van roots-muziek; soul, blues, gospel en rhythm & blues komen langs in 14 nummers, ruim 65 minuten speeltijd en in geweldige geluidskwaliteit. De band won de CD-Award 2017, ‘Best Dutch Blues CD 2017’. En de CD is namens Nederland ingestuurd naar Memphis voor de International Blues Awards, alwaar ze in de finale bij de laatste 5 beste zelf geproduceerde albums ter wereld eindigden.

TIJDEN

Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 21.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €13,-
Deur: €15,-