Laden Evenementen
vr
13 okt

SPITER + SATAN WORSHIP + OVERRULED

SPITER + SATAN WORSHIP + OVERRULED

13-10-2023 20:00 23:00

SPITER (USA)

SPITER, bestaande uit leden van SHITFUCKER en Devil Master, maakte hun opgenomen debuut met de EP “Draconian Death Curse” in het voorjaar van 2021. Hoewel de EP enigszins vergeleken kan worden met een geluid tussen SHITFUCKER en Devil Master, liet SPITER snel hun eigen identiteit zien met een mix van cult blackthrash, obscure hardcore punk en wilde deathrock. De korte EP trok meteen veel aandacht.

De bandgeschiedenis vertelt dat Richard Spider (Daemon Bitch van SHITFUCKER) naar Philadelphia verhuisde met als doel SPITER te vormen, samen met mede-magiër Bat (Darkest Prince van Devil Master) en punkdrummer Snake (Disjawn) uit Philly. Ze volgden het pad van de infernale en onsterfelijke Draak om “Echte Vampyric Metal Punk” te creëren in de naam van Satan.

Nu, met ondersteuning van HELLS HEADBANGERS, toont SPITER’s eerste volledige album hun krachten. “Bathe the Babe in Bats’ Blood” is meeslepender, epischer en wilder, met een heldere maar krachtige productie. Het album bevat 10 nummers in 36 minuten, die luisteraars snel meenemen in een bloederige razernij. Elk nummer barst van elektriciteit en opwinding, met SPITER gedrenkt in bloed en dronken van hun eigen ondode energie. Ondanks de memorabele directheid van elk nummer biedt het album variatie en nodigt het luisteraars uit om keer op keer te blijven luisteren.

“SPITER heeft een onstilbare dorst naar bloed en glorie,” aldus de band. Gebaseerd op “Bathe the Babe in Bats’ Blood”, zullen de duistere vleugels van SPITER binnenkort de wereld omarmen!

SATAN WORSHIP (GER)

Gebonden door de kunsten van speed metal, daalde de satanische verdoemenis van SATAN WORSHIP af naar de muil van de hel. Trouw aan de oude stempel vond ik verschillende invloeden die je kunnen leiden naar gruwelijke daden zoals SARCOFAGO en DESTROYER 666, maar met een veel diepere verstrengeling met VENOM en vroege EXCITER. De razende snelheid kan een verslavende drug zijn, dus een overdosis is onvermijdelijk. Desalniettemin is deze band bovenal niets minder dan een handvol MOTORHEAD-adem van besmettelijk volle dreiging. Zonder Leatherface’s schrille vocalen van intensiteit, is de oude Britse essentie daar om van te genieten en te plunderen. Voordat het gaspedaal wordt ingetrapt, hielp de intro “Heilige Blasfemie” de sfeer vast te stellen, klaar voor de aanval van de legioenen op de poorten van de hemel, en vanaf dat moment was een invasie aanstaande.

Het aangereikte materiaal is gegraveerd met eenvoudige riffs en minimalistische songwriting die alles gemakkelijk blootlegt, alsof je gewoon achterover leunt en geniet van de duisternis. De realiteit is min of meer dat het album zich herhaalt en niet veel meer laat zien dan een concentratie van snelheid zonder veel aandacht voor kwaliteit. Desalniettemin, vergis je niet, er zijn een paar beloftes die een indruk hebben achtergelaten om door te gaan. Ik vond “Zodiac Overkill” leuk, waarschijnlijk een van de belangrijkste blackened speed nummers die MOTORHEAD werkelijk eerden, een puur moorddadige losgeslagen killer zonder wrok voor zijn daden. “Satanik Possession” en “The Last Days of Paul John Knowles” zorgden ervoor dat er te midden van die tijdrovende manifestaties in deze release een bron van echt kwaad is om jezelf aan vast te klampen. Frontaal en meedogenloos verpletterend, dit zijn twee demonstraties van pure energie.

OVERRULED (NL)

Overruled is een in Nederland gevestigde speed/thrash metal band die een aanval met hoge octaan op de zintuigen levert. Hun muziek wordt gekenmerkt door agressieve riffs, krachtig drumwerk en intense vocalen. Met hun debuutalbum “Hybris” uitgebracht in 2018, heeft Overruled zichzelf gevestigd als een krachtige speler in de metalscene. De energieke live optredens van Overruled hebben hen een reputatie opgeleverd voor het leveren van enkele van de meest dynamische en intense shows. Als je een fan bent van zware, snel-paced metal, dan is Overruled een band die je absoluut niet mag missen.

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketprijs. Kaartjes aan de deur zijn verkrijgbaar voor €15,-