Laden Evenementen
vr
08 dec

TeKnoCafe | LIK DE KIKKER + TAUFAN + DJ PABLO MARTINEZ + SJOERD JUXTA + JUST4US

TeKnoCafe | LIK DE KIKKER + TAUFAN + DJ PABLO MARTINEZ + SJOERD JUXTA + JUST4US

08-12-2023 20:30 09-12-2023 21:30

TeKnoCafe

TeKno, een ondergronds muziekgenre met een geschiedenis die rijk en onvergetelijk is, beweegt al meer dan 30 jaar wereldwijd, met Den Haag als de duistere bakermat in de vroege jaren negentig.

Dit genre is niet slechts muziek; het is een levenswijze, een rauwe en ontembare doe-het-zelfcultuur die zich niet laat temmen door een paar simpele zinnen. Het is een wereldwijde beweging, een ondergrondse kracht die zichzelf in leven houdt, voortgestuwd door de ontembare passie van degenen die weigeren zich te conformeren.

Bij Musicon bieden we de opkomende TeKno-generatie een podium om zichzelf te ontplooien. Dit doen we elke twee maanden, met een programma samengesteld in samenwerking met Lisa Vreeswijk Garcia.

TICKETS

TICKETS: €3,50

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketverkoop. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €5,-

LINE UP

LIK DE KIKKER

Het plan was om helemaal over de top te gaan met een noiseband die het publiek een “WTF”-moment zou geven. Niet alleen met geluid, maar een groot deel van LxDxK is de ervaring, het is de show eromheen en de mensen die het ondersteunen.

Na 10 maanden kwamen ze eindelijk samen in de Staalstraat Squat (Velsen) om het plan in de praktijk te brengen. Een paar weken later was LxDxK’s eerste optreden… met nog veel meer in het vooruitzicht.

Op het podium bedienen nu 2 kikkers de knoppen (na het trieste vertrek van onze derde kikker-vriend Henkie), ze produceren harde tek- en noiseklanken met een scala aan effectpedalen, drummachines, samplers, synthesizers en noise-boxen. In het publiek vermaken meerdere kikkers de toeschouwers, feestend met zelfgemaakte attributen zoals bugs, space guns, vliegenmeppers, blacklight gadgets, enzovoort. Dit alles om totale chaos te creëren en alle wetten van de natuur te overtreden en even te vergeten wat er zich in de samenleving afspeelt, voor ongeveer een uur.

Wat LIK DE KIKKER doet, is een WTF-moment creëren, aangedreven door ongefilterde feestelijke kikkerlawaai!!!

Elke show is een live optreden en elke show heeft een andere samenstelling van kikker-vrienden die de show naar een hoger niveau tillen. Dus kom LIK DE KIKKER beleven… en geniet van de reis!

TAUFAN (LIVE)

Taufan speelt sinds 2001 consequent op hardware gebaseerde live elektronische muziek op free parties en andere underground feesten en festivals.

Verwacht een fysieke live performance met machines, waarin brute analoge filtering en oscillaties, repetitieve ritmes, complexe synthetische klanktexturen, en real-time bewerkte fragmenten uit field recordings van verschillende plekken, samensmelten in een diepe luister- en danservaring. 


Taufan · Live @ SYSTEM VARTA – 15 September 2023

PABLO MARTINEZ

Pablo Martinez, ook bekend als “Abysmal”, begon op jonge leeftijd van 10 jaar aan een muzikale odyssee. Naast het starten met gitaarspelen op die jonge leeftijd, bracht de vroege jaren van Pablo hem in een rapmetalband waarin hij stevig rockte.

Oorspronkelijk aangetrokken door de magnetische aantrekkingskracht van dubstep in 2014, is Pablo sindsdien ondergedompeld in een boeiende fusie van tekno, hardcore, crossbreed, house en (harde)techno.

Pablo’s sets zijn een manifestatie van een muzikale reis gevormd door een diepe verbinding met de deuntjes en tracks die in de loop der jaren zijn gekoesterd. Deze selecties zijn het resultaat van jarenlang draaien, luisteren naar andere muzikanten, ervaringen delen met gelijkgestemde DJ’s op gratis feesten en onderdompelen in het klanklandschap van de ondergrondse.

Pablo’s toewijding aan de kunst van muziek is onwankelbaar en komt tot uiting in elke performance. Stap in zijn wereld, waar sonische grenzen worden doorbroken en elke set een boeiende ervaring is die de norm overstijgt. Sluit je aan bij Pablo terwijl hij je meeneemt op een verkenning van het diverse terrein binnen het rijk van de elektronische muziek.

SJOERD JUXTA

Sjoerd Juxta is een dj/producer en geluidskunstenaar uit de underground van Den Haag met optredens bij oa. Todays art, Antilounge en State-X New Forms.

Nadat hij Sonologie studeerde bij het Koninklijk Conservatorium en op ontelbare feestjes speelde komt hij nu met een tekno liveset het feestje in vuur en vlam te zetten.

JUST4US

Luistert eigenlijk al van kinds af aan naar hardcore. “Als kind speelde hij met zijn Lego terwijl hij een Thunderdome-cd afspeelde, en dat maakte hem al heel gelukkig!”

Ongeveer halverwege zijn middelbare schooltijd, rond 2003/2004, kreeg hij de kans om naar zijn eerste feest te gaan. Hij was er al nieuwsgierig naar sinds zijn ‘Lego-tijd’. Toen scoorde hij vrij snel zijn eerste plaat, en met slechts één plaat kom je natuurlijk niet ver. Dus werd hij meteen verslaafd aan het verzamelen van de platen die hij zou draaien als de gelegenheid zich zou voordoen (je weet maar nooit).

Inmiddels heeft hij op talloze illegale raves gedraaid, waaronder LSD, ASO, Freakziek, DVS, JWW, Hocus Pocus en vele anderen. Wat al deze sets gemeen hebben, is dat ze met vinyl zijn gedraaid, en ze omvatten een breed scala aan stijlen, van drum and bass tot UK hardcore, tekno, crossbreed, Frenchcore, terror en oldschool.