Laden Evenementen
vr
07 jun

TeKnoCaFe: Stefan ZMK, Martha ZMK, ODS#23, Vexer

TeKnoCaFe: Stefan ZMK, Martha ZMK, ODS#23, Vexer

juni 7 20:00 juni 8 02:00

TEKNOCAFE

Tekno; een ondergronds muziekgenre met een rijke en onvergetelijke geschiedenis. Wat in de vroege jaren 90 ontstond oa. in de kraak scene van Den Haag, is na meer dan 30 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde movement. Een ontembare do-it-yourself cultuur die zich door niets of niemand laat temmen. Voortgestuwd door een grenzeloze passie weigert de tekno-cultuur zich te conformeren aan de hedendaagse maatschappij.

Om de twee maanden presenteert Musicon in samenwerking met Lisa Vreeswijk Garcia een splinternieuwe tekno café line-up.

TIJDEN

Deur open: 20.00 uur
Aanvang show: 20.00 uur
Verwacht einde: 02.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €6,-
Deur: €7,50

LINE UP

STEFAN ZMK

Stefan ZMK, een in Rotterdam gevestigde hardcore techno DJ, mastering-engineer, producer en promotor actief sinds 1998, doorkruist elektronische grenzen wereldwijd op zoek naar schoonheid in duisternis. Bekend om sets zonder compromissen, elektriseert hij rave-fanaten met zijn toewijding aan alternatieve elektronische muziek. Als een sleutelfiguur in de Nederlandse Free Party-scene met ZMK Soundsystem, stuwde hij een unieke mix van tekno, hardtek, hardcore en breaks over Europa via het ZMK-vinyllabel en sublabels. Met iconische tracks als “Summoned”, “Predator” en “Surrender” heeft hij zijn stempel gedrukt op de opkomende Acidtekno- en Acidcorescene. De meesterschap en genre-tartende vaardigheden van Stefan ZMK hebben hem slots op belangrijke evenementen wereldwijd opgeleverd.

MARTHA ZMK

Martha Spark, ook bekend als Martha ZMK, ontdekte hardcore muziek op free raves en teknivals in de late jaren 90. Sinds het begin van de jaren 2000 mixt ze op underground evenementen in heel Europa. Haar stijl wordt gekenmerkt als duister, behoorlijk hard en rauw. Als lid van het legendarische ZMK-soundsystem brengt Martha haar liefde voor harde, gruizige geluiden naar elke optreden, trouw blijvend aan haar wortels in de undergroundscene. Met mixes variërend van 160 tot 250 BPM, mixt Martha hardcore naadloos met breakcore of hip-hop, waardoor elektrificerende sets ontstaan die elke dansvloer een high-energy booster injectie geven.

ODS#23

OdS#23, een doorgewinterde DJ uit Nederland, ontdekte zijn passie voor elektronische muziek in zijn jeugd. In 1993 begon zijn reis met vinyl, waarna hij in lokale Nederlandse clubs en Rotterdam en Salou draaide. Na een pauze vanaf 2002 keerde hij in 2013 terug naar de scene, ditmaal in de underground tekno. Met zijn Hashtek23-geluidssysteem en platenlabel, opgericht in 2019, groeide hij uit tot een bekende naam in de scene.

VEXER

Opgegroeid in de jaren 90, verpest door als 14-jarig gabbertje feesten als Rave The City & Thunderdome te bezoeken en regelmatig failliet gegaan door rond die tijd ook maar vinyl te gaan verzamelen. Thuis plaatjes draaien is een leuke hobby, maar Ezra aka Vexer begon begin 2000 de slaapkamer in te ruilen voor raves. Al is dat eigenlijk begonnen omdat er voor een feest dat hij mede-organiseerde een gat op de line-up was; er was geen budget meer voor een DJ. Het draaien in zalen liep uiteindelijk wel lekker, want er volgden feesten als Hardcore4Life, Hellbound, Mindcontroller, Nightmare Outdoor, Langweiligkeit, Freax, Dominator, Hellraiser Duitsland en Raving Nightmare